تیپ شخصیتی INTP

 تیپ شخصیتی INTP

 تیپ شخصیتی INTP

 تیپ شخصیتی INTP

بر اساس تئوری شخصیت‌شناسی یونگ، MBTI نشان می‌دهد که شخصیت از عملکردهای شناختی متفاوت تشکیل شده‌ است. ترتیب سلسله‌مراتب این کارکردها، همان چیزی است که الگوهای شخصیتی و رفتاری را تعیین می‌کند. کارکرد غالب، عملکردی است که بیشترین نقش را در شخصیت فرد بازی می‌کند، اگرچه توسط کارکرد کمکی نیز پشتیبانی می‌شود. عملکرد سوم کمتر توسعه یافته است، اما همچنان شخصیت فرد را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، زیرا خود او این قسمت را تقویت می‌کند. عمدتا، عملکرد فرعی به‌صورت ناخودآگاه است، اما منطقه‌ای از ضعف را نیز نشان می‌دهد.

رویکرد غالب: درون‌گرای منطقی

این عملکرد، بر نحوه دریافت اطلاعات درمورد جهان متمرکز است. تیپ شخصیتی INTP با تلاش برای درک چگونگی کارکرد چیزهای مختلف، این را نشان می‌دهند. آنها غالبا دوست دارند که چیزها یا ایده‌های بزرگ‌تر را تجزیه کنند تا اینکه بخواهند به اجزا نگاه کنند و مایل‌اند که دریابند چگونه همه‌چیز با هم متناسب‌اند و کار می‌کنند. این دسته از افراد، متفکرانی بسیار منطقی و کارآمد هستند؛ همچنین علاقه‌مندند که در هر موردی، درک کاملی از موضوع داشته باشند، قبل از اینکه نظر خود را به اشتراک بگذارند یا اقدامی کنند.

رویکرد کمکی: برون‌گرای شهودی

افراد دارای تیپ شخصیتی INTP این عملکرد شناختی را با کاوش درمورد علت‌و‌معلول‌ها و احتمالات به نمایش می‌گذارند. آنها از بینش، تخیل و تجربیات گذشته برای شکل‌گیری ایده‌ها استفاده می‌کنند. این گروه، غالبا از آنچه می‌دانند فراتر می‌روند و تا زمانی که قادر باشند به اینکه از الهام یا بینش درباره هر مشکلی چشم‌پوشی کنند، به‌دنبال الگوها هستند. آنها برای فکرکردن درباره آینده و تصورکردن همه امکانات، وقت بسیاری را صرف می‌کنند.

رویکرد سوم: درون‌گرای حسی

تیپ شخصیتی INTP تمایل دارند که بسیار جزئی‌نگر باشند و همه واقعیت‌ها و تجربیاتی را که به دست می‌آورند، بادقت طبقه‌بندی می‌کنند؛ سپس با جمع‌آوری اطلاعات جدید، آنها را با دانسته‌های قبلی خود مقایسه می‌کنند تا درباره آنچه معتقدند که اتفاق خواهد افتاد، پیش‌بینی کنند.

رویکرد فرعی: برون‌گرای احساسی

تیپ شخصیتی INTP، به‌دنبال هماهنگی در گروه‌ها هستند؛ این افراد با اینکه درون‌گرا هستند، وقتی که در اطراف افرادی قرار می‌گیرند که با آنها آشنا و راحت‌اند، می‌توانند کاملا برون‌گرا باشند؛ با این حال، در شرایطی که استرس را احساس می‌کنند و مضطرب می‌شوند، احساساتشان را خاموش می‌کنند و می‌کوشند تا با دیگران ارتباط برقرار کنند. آنها تحت استرس، تمایل دارند که بیشتر به منطق تکیه کنند تا احساسات.

افراد با تیپ شخصیتی INTP که ممکن است بشناسید

  • آلبرت انیشتین (Albert Einstein)، دانشمند؛
  • دویت آیزنهاور (Dwight D. Eisenhower)، رئیس‌جمهور آمریكا؛
  • کارل یونگ (Carl Jung)، روان‌کاو؛
  • تایگر وودز (Tiger Woods)، بازیکن گلف؛
  • شلدون کوپر (Sheldon Cooper)، نظریه بیگ‌بنگ.

روابط شخصی تیپ شخصیتی INTP

تیپ شخصیتی INTP به‌عنوان افرادی درون‌گرا، ترجیح می‌دهند که بیشترین وقتشان را در تنهایی بگذرانند. برخلاف افراد برون‌گراها که از تعامل با گروه وسیعی از مردم انرژی می‌گیرند، افراد درون‌گرا باید در موقعیت‌های اجتماعی انرژی مصرف کنند. تیپ شخصیتی INTP پس از نزدیکی با تعداد زیادی از افراد، ممکن است احساس کنند که برای شارژ مجدد و تعادل پیداکردن، به تنهایی نیاز دارند. در حالی که ممکن است این تیپ شخصیتی در جمع‌هایی که آنها را به‌خوبی نمی‌شناسند، افرادی خجالتی باشند، با گروه نزدیکی از اعضای خانواده و دوستانشان، گرم و دوستانه هستند.

از آنجا که تیپ شخصیتی INTP، از تنهایی و تفکر عمیق لذت می برند، گاهی اوقات با دیگران برخورد سرد و غیردوستانه‌ای دارند. در مواقعی، این افراد می‌توانند در افکار خود گم شوند و پیگیری وقایع دنیای خارج را از دست بدهند. آنها ایده‌ها را دوست دارند و برای هوش و دانش ارزش بسیاری قائل هستند.

در موقعیت‌های اجتماعی، تیپ شخصیتی INTP بسیار راحت و پرتحمل هستند؛ با این حال، وقتی اعتقادات یا باورهایشان به چالش کشیده شود، می‌توانند تحمل‌ناپذیر باشند. تأکید زیاد آنها بر منطق، ممکن است باعث شود که در شرایطی که دیگران در بحث‌هایشان آنچنان منطقی و عقلانی نیستند، نتوانند خویشتن‌داری کنند. از آنجا که این افراد بیشتر از دیگران به فکر خود متکی هستند، ترغیب‌کردنشان نیز می‌تواند بسیار سخت باشد.

مسیرهای شغلی تیپ شخصیتی INTP

از آنجا که افراد دارای تیپ شخصیتی INTP از مفاهیم نظری و انتزاعی بهره می‌برند، اغلب و به‌خصوص در مشاغل مرتبط با علم، به‌خوبی عمل می‌کنند. آنها افرادی منطقی هستند، مهارت‌های بالایی در استدلال دارند و به علت خلاقیت بالایشان، در تفکر خلاق نیز عالی هستند.

افراد با این تیپ شخصیتی، می‌توانند بسیار مستقل باشند و بر آزادی شخصی و استقلال بسیار تأکید کنند. در برخی از موارد، آنها ممکن است در برخورد با صاحبان منصب یا قدرت، درگیری پیدا کنند؛ به‌ویژه مواردی که احساس می‌کنند که در تلاش‌اند تا توانایی خود را در تفکر و عمل مستقل سرکوب کنند؛ به همین دلیل، تیپ شخصیتی INTP به‌طور معمول، در مسیرهای شغلی بهترین عملکرد را دارند، زیرا انعطاف‌پذیری و استقلال چشمگیری دارند.

مشاغل محبوب تیپ شخصیتی INTP

  • شیمی‌دان؛
  • فیزیک‌دان؛
  • برنامه‌نویس کامپیوتر؛
  • دانشمند پزشک قانونی؛
  • مهندس؛
  • ریاضی‌دان؛
  • داروساز؛
  • توسعه‌دهنده نرم‌افزار؛
  • زمین‌شناس.

نکاتی برای تعامل بهتر با تیپ شخصیتی INTP

روابط دوستانه

علایق مشترک، یکی از بهترین راه‌های برقراری دوستی با تیپ شخصیتی INTP است. آنها مایل‌اند که برای عقل، بیش از هرچیز دیگری ارزش قائل شوند و در دوستی بسیار کند هستند. در حالی که اغلب، این مورد به دوستی کمتری منجر می‌شود، ارتباط دوستانه‌ای که با افراد با تیپ شخصیتی INTP برقرار می‌شود، از نوع بسیار نزدیک است. به یاد داشته باشید که ممکن است دوستان با تیپ شخصیتی INTP در برخورد با احساسات بیش‌ازحد، بهترین نباشند، اما دوست دارند که با گفت‌وگوهای عمیق و احساسات مشترک پیوند برقرار کنند.

والدین

اگر فرزند شما تیپ شخصیتی INTP دارد، مهم است که به یاد داشته باشید که ممکن است فرزندتان به‌جای واکنش به احساسات، به عقل و منطق بهتر پاسخ دهد. کودکتان را تشویق کنید که علاقه ذهنی خود را توسعه دهد، اما در کنار آن، به‌دنبال موقعیت‌هایی نیز باشید که ممکن است در ایجاد دوستی به او کمک کنند. این می‌تواند جایی باشد که فرزند شما در آن با مشکل روبه‌رو است، اما ارتباط‌داشتن با بچه‌های دیگری که با او علایق مشترکی دارند، می‌تواند کمک‌کننده باشد.


بیشتر بدانید: چگونه زمانمان را مدیریت کنیم؟


روابط تیپ شخصیتی INTP

تیپ شخصیتی INTP تمایل دارند که در ذهن خود زندگی کنند؛ بنابراین، شناختن آنها بسیار دشوار است؛ حتی در روابط عاشقانه، اغلب عقب می‌ایستند تا وقتی که احساس کنند شخص مقابلشان شایستگی شنیدن افکار و احساسات درونی آنها را دارد. نکته‌ای که باید به خاطر داشته باشید، این است که افراد دارای تیپ شخصیتی INTP از رابطه عاشقانه عمیق و متعهدانه لذت می‌برند؛ اصلا، اهل سرکارگذاشتن طرف مقابلشان نیستند؛ صادق و روراست هستند.

صادق و شفاف باشید. از آنجا که این افراد در درک نیازهای عاطفی دیگران خوب نیستند، ممکن است لازم باشد که درمورد نیازها و انتظاراتتان در این زمینه، بسیار رک و شفاف باشید؛ همچنین تیپ شخصیتی INTP تلاش می‌کنند تا احساساتشان را به اشتراک بگذارند؛ بنابراین، ممکن است نیاز باشد که به علائم ظریفی که شریک زندگی‌تان ارسال می‌کند، توجه کنید.

شخصیت “منطق‌دان”

گونه شخصیتی منطق‌دان نسبتاً نادر است و تنها سه درصد از جمعیت را شامل می‌شود که قطعاً خبر خوبی برای آنها است چرا که هیچ چیزی به اندازه “رایج بودن” باعث نارضایتی آنها نمی‌شود. منطق‌دانان به نوآوری و خلاقیت، دیدگاه منحصر به فرد و عقل نیرومند خود مباهات می‌کنند. منطق‌دانان که معمولاً به‌عنوان فیلسوف، متفکر، یا استاد رؤیاپرداز شناخته می‌شوند، مسئول بسیاری از اکتشافات علمی در طول تاریخ بوده‌اند

زندگی آزموده نشده ارزش زیستن ندارد

افراد دارای گونه شخصیتی منطق‌دان عاشق الگوها هستند و تعیین اختلافات بین عبارات تقریباً نوعی سرگرمی برایشان به حساب می‌آید که باعث می‌شود دروغ گفتن به منطق‌دانها فکر خوبی نباشد. این مسئله باعث می‌شود دیگران نتوانند عبارت‌های منطق‌دانان را به‌راحتی هضم کنند – مسئله این نیست که منطق‌دانان صادق نیستند، بلکه شخصیت آنها به‌گونه‌ای است که افکار کاملاً شکل نگرفته را در میان می‌گذارند و از دیگران به عنوان یک جایگاهی برای طرح ایده‌ها و نظریه‌ها در بحث علیه خودشان استفاده کنند، و نه به‌عنوان طرفهای مکالمه واقعی.

ممکن است این مسئله باعث شود این گونه شخصیتی غیرقابل اعتماد به نظر برسد، اما در واقع هیچ کس به اندازه منطق‌دانان مشتاق و قادر به تشخیص مشکل، بررسی عوامل و جزئیات بی‌پایانی که موضوع آنها را شامل می‌شود و تدوین راه حلی منحصر به فرد و ماندگار نیست – فقط نباید انتظار داشت که گزارش‌های پیشرفت را به موقع تحویل بدهند! افرادی که دارای گونه شخصیتی منطق‌دان هستند به فعالیت‌ها و نگهداری‌های عملی و روزمره علاقه‌ای ندارند، اما وقتی منطق‌دانان محیطی را پیدا می‌کنند که نبوغ خلاق و توانایی‌های بالقوه‌شان می‌تواند در آنجا ابراز شود، هیچ محدودیتی از نظر صرف زمان و انرژی برای تدوین راه‌حل نکته‌سنجانه و بی‌طرفانه خود ندارد.

شخصیت “منطق‌دان” (INTP-A / INTP-T)

خرد با حیرت آغاز می‌شود

ممکن است به نظر برسد که منطق‌دانان در افکاری پوچ و بی‌پایان سرگردان هستند، اما روند تفکر آنها بدون وقفه است و ذهنشان از لحظه‌ای که از خواب بیدار می‌شوند کارش را با طرح ایده‌ها شروع می‌کند. ممکن است این تفکر مداوم باعث شود منطق‌دانان به ظاهر افسرده و منزوی به نظر برسند، چرا که دائم در حال انجام بحثهایی تمام عیار در سر خود هستند، اما در واقع کاملاً آرام هستند و وقتی در کنار افرادی باشند که آنها را می‌شناسند یا علاقه‌های مشابهی با آنها دارند رفتاری دوستانه دارند. با این حال، زمانی که شخصیت‌های منطق‌دان در در میان چهره‌های ناآشنا باشند، این حالت جای خود را به خجالت‌زدگی می‌دهد و اگر باور داشته باشند که نتیجه گیری یا نظریه منطقی آنها مورد انتقاد قرار گرفته به سرعت حالت تهاجمی به خود بگیرند.

هنگامی که منطق‌دانان هیجان‌زده هستند، ممکن است گفتگوی آنها با عدم انسجام همراه باشد زیرا سعی دارند زنجیره‌ای پیچیده از نتیجه‌گیری‌های منطقی را توضیح دهند که به شکل‌گیری شدن ایده آنها منجر شده است. اغلب اوقات، منطق‌دانان صرفاً ترجیح می‌دهند موضوع را به سرعت طرح کنند پیش از آنکه بتوان فهمید سعی دارند چه چیزی بگویند بجای اینکه تلاش کنند همه چیز را به زبان ساده مطرح کنند.

عکس این مطلب نیز می‌تواند زمانی صادق باشد که مردم فرایندهای فکری خود را با اصطلاحات ذهنی و عواطف به شخصیت‌های منطق‌دان توضیح بدهند. تصور کنید که یک ساعت فوق‌العاده پیچیده، همه واقعیت‌ها و ایده‌های ممکن را در خود جذب کند، آنها را با حجم سنگینی از استدلال خلاق پردازش کند و منطقی‌ترین نتایج در دسترس را برگرداند- ذهن منطق‌دانان این‌گونه کار می‌کند، و این گونه تحمل کمی در برابر آچاری عاطفی دارند که می‌خواهد با ماشین‌های آنها سر و کله بزند.

بگذارید کسانی که می‌خواهند جهان را حرکت بدهند نخست خودشان را حرکت بدهند

علاوه بر این، بعید است منطق‌دانان اساساً شکایت‌های عاطفی را درک کنند، و دوستانشان حمایت عاطفی چندانی از آنها دریافت نمی‌کنند. افراد دارای گونه شخصیتی منطق‌دان ترجیح می‌دهند در عوض یک مجموعه پیشنهادهای منطقی را برای چگونگی حل و فصل موضوع‌های زیربنایی ارائه دهند، دیدگاهی که همنشینان حساس‌تر همیشه از آنها استقبال نمی‌کنند. این مسئله به احتمال زیاد در مورد بیشتر قراردادها و اهداف اجتماعی، مانند برنامه‌ریزی شام و ازدواج نیز تعمیم خواهد یافت زیرا منطق‌دانان به مراتب بیشتر نگران اصیل بودن و کارآمد بودن نتایج هستند.

یکی از چیزهایی که واقعاً باعث می‌شود منطق‌دانان عقب بکشند ترس دائمی و فراگیر آنها از شکست است. شخصیت منطق‌دان آنقدر در پی ارزیابی مجدد افکار و نظریه‌های خود بوده و نگران است که مبادا قطعه مهمی از پازل را از قلم انداخته باشد، که ممکن است دچار خمودگی شود و در جهان نامشهودی که افکارش در آن هرگز واقعاً به‌کار بسته نمی‌شود از دست برود. غلبه بر این شک به خود بزرگترین چالشی است که منطق‌دانان به احتمال زیاد با آن مواجه هستند، اما هدیه معنوی – اعم از بزرگ و کوچک – که پس از اتمام کار به جهان ارزانی می‌دارند ارزش این مبارزه را دارد.

 

فایل صوتی:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *