تیپ شخصیتی INTP

شخصیت ENFP-A / ENFP-T

شخصیت ENFP-A / ENFP-T

شخصیت ENFP-A / ENFP-T

تیپ شخصیتی ENFP یکی از ۱۶ نوع شخصیت شاخص مایرز – بریگز یا همان تست MBTI است. این تیپ شخصیت اغلب افرادی مشتاق، کاریزماتیک و خلاق توصیف می‌شوند. آنها بسیار جذاب، پرانرژی، مستقل و خلاق هستند و در صورت داشتن آزادی عمل برای خلاقیت و ابتکار، بهترین عملکرد را دارند. تقریبا ۵ تا ۷ درصد از افراد، دارای تیپ شخصیتی ENFP هستند. در این مطلب درباره ویژگی‌های رفتاری و خصوصیات شخصیتی تیپ شخصیتی ENFP می‌خوانید.

شخصیت ENFP-A / ENFP-T

ویژگی‌های کلیدی تیپ شخصیتی ENFP
تیپ شخصیتی ENFP‌ مهارت‌ فوق‌العاده‌ای در برقراری ارتباطی دارند. علاوه بر داشتن اشتیاق فراوان، واقعا به دیگران اهمیت می‌دهند. این افراد به‌خوبی احساسات اطرافیان را درک می‌کنند؛ همچنین با توجه به شخصیت کاریزماتیک، خلاقیت و اشتیاقی که این گروه دارند، می‌توانند رهبران بزرگی باشند.

افرادی که از این تیپ شخصیتی برخوردارند، از امور روزمره بیزار هستند و ترجیح می‌دهند بر امور مربوط به آینده تمرکز کنند. اگرچه در ایده‌پردازی عالی هستند، بعضی اوقات تا آخرین لحظه کارهای مهم را کنار می‌گذارند. مشکل رایج آنها، بی‌توجهی به تکمیل ایده‌ها، علی‌رغم توانمندبودنشان در رویاپردازی است.

همچنین این تیپ افراد به‌راحتی دچار حواس ‌پرتی می‌شوند، خصوصا هنگامی‌ که روی مسائل خسته‌کننده یا بی‌اهمیتی کار می‌کنند.

تیپ شخصیتی ENFP انعطاف‌پذیرند و دوست دارند گزینه‌های پیش روی خود را باز نگه دارند. آنها می‌توانند خودجوش و متناسب با تغییرات، بسیار منعطف عمل کنند؛ همچنین از کارهای روزمره متنفرند و ممکن است در صورت بی‌نظمی‌ و تعلل، با مشکل مواجه شوند.

نقاط قوت نقاط ضعف
گرم و مشتاق نیازمندبودن به تأیید دیگران
همدل و دل‌سوز بی‌نظم
بسیار مردم‌دوست تمایل به رهایی از استرس‌ها به‌روشی راحت و ساده
مهارت‌های ارتباطی قوی توانایی در احساساتی‌شدن بیش از اندازه
سرگرم‌کننده و خودجوش بیش از حد فکرکردن
بسیار خلاق تقلاکردن در پیروی از قوانین
رویکردهای شناختی تیپ شخصیتی ENFP
هریک از تیپ‌های شخصیتی از ۴ کارکرد شناختی تشکیل شده‌اند که به چگونگی پردازش اطلاعات و تصمیم‌ گیری افراد مربوط می‌شوند. ۲ کارکرد اول بارزترین نقش را در شخصیت آنها بازی می‌کنند؛ گرچه ۲ کارکرد دیگر نیز در شخصیت آنها نقش دارند، تأثیرشان فقط در موقعیت‌های خاص مشخص می‌شود.

رویکرد غالب: برون‌گرای شهودی
تیپ شخصیتی ENFP‌ اغلب بر احتمالات تمرکز می‌کنند. در تفکر انتزاعی، خوب هستند و ترجیحشان این است که بر جزئیات تمرکز نکنند. آنها مبتکر و متمرکز بر آینده هستند؛ همچنین در مشاهده تصویر اشیا، قوی‌تر هستند تا در توجه به واقعیت آن. این گروه به تمرکز بر روابط علاقه‌مندند و در یافتن الگو و ارتباطات بین افراد، موقعیت‌ها و ایده‌ها مهارت دارند.

رویکرد کمکی: درون‌گرای احساسی
تیپ شخصیتی ENFP هنگام تصمیم‌گیری، ارزش بیشتری برای احساسات و ارزش‌ها قائل می‌شود تا معیارهای منطقی و عینی. این افراد تمایل دارند به اینکه احساسات خود را دنبال کنند، با دیگران همدل باشند و تصمیماتشان را بر اساس احساسات خود بگیرند. آنها به صادق‌بودن با خود و ارزش‌های خود علاقه‌مندند. دنیای آنها با ارزش‌هایشان در دنیای ایدئال هم‌سو خواهد بود.


بیشتر بدانید: تیپ شخصیتی INTP


رویکردسوم: برون‌گرای منطقی
این کارکرد شناختی مبتنی بر سازماندهی اطلاعات و ایده‌ها با روشی منطقی عمل می‌کند. این تیپ شخصیتی ممکن است از این کارکرد برای مرتب‌کردن داده‌های پراکنده به‌منظور برقراری ارتباطات استفاده کنند؛ به‌عنوان مثال، یک فرد ENTP ممکن است حین حل مسئله با صدای بلند فکر کند تا بتواند برای دنبال‌کردن خط فکری خود، همه اطلاعات را روی میز قرار دهد.

رویکرد فرعی: درون‌گرای احساسی
تیپ شخصیتی ENFP از این کارکرد برای مقایسه تجربیات امروز با گذشته استفاده می‌کنند. در این حالت، این افراد اغلب می‌توانند خاطرات، احساسات و حواس مرتبط با آن وقایع را به یاد بیاورند؛ در نتیجه آنها می‌توانند بر اساس تجربیات قبلی، به‌دنبال انتظارات خود و الگویی برای رویدادهای آینده باشند.

افراد با تیپ شخصیتی ENFP که ممکن است بشناسید

اندی کافمن (Andy Kaufmann)، کمدین؛
دکتر سوس (Dr. Seuss)، نویسنده کودکان؛
سالوادور دالی (Salvador Dali)، هنرمند؛
الن دژنرس (Ellen Degeneres)، کمدین و مجری گفت‌وگوی نمایش؛
ران ویلی (Ron Weasley)، هری پاتر.

روابط شخصی تیپ شخصیتی ENFP
افراد با تیپ شخصیتی ENFP برون‌گرا هستند، به این معنی که عاشق وقت‌گذراندن با دیگران هستند؛ در واقع معاشرت انرژی بیشتری به آنها می‌دهد و کمک می‌کند تا تازگی، طراوت و هیجان را در زندگی احساس کنند. با وجود اینکه انواع دیگر افراد برون‌گرا، تنهایی را نمی‌پسندند، تیپ شخصیتی ENFP برای تفکر و تأمل به خلوت نیاز دارند.

تیپ شخصیتی ENFP روابط گرم و پرشوری دارند. افراد برون‌گرا به‌طور طبیعی خوش‌بین و اجتماعی هستند. آنها همیشه به‌دنبال رشد در روابط و راه‌هایی برای تقویت هرچه‌بیشتر همکاری‌های خود هستند. این گروه، افرادی خودجوش و به‌دنبال جلب توجه هستند. برخی مواقع ریسک‌پذیری آنها می‌تواند برای اشخاص موردعلاقه‌شان، استرس‌زا باشد.

مسیرهای شغلی تیپ شخصیتی ENFP
هنگام انتخاب مسیر شغلی، بهتر است نقاط قوت و ضعف بالقوه را درمورد تیپ شخصیتی خود بشناسند. این گروه در کارهایی موفق هستند که به انعطاف زیادی نیاز دارند.

از آنجا که اشخاصی همدل و مردم‌دوست هستند، اغلب در مشاغل خدماتی عملکرد خوبی دارند؛ همچنین باید از مشاغل با وظایف روتین و جزئیات‌محور دوری کنند.

مشاغل محبوب تیپ شخصیتی ENFP

روان‌شناس؛
روزنامه‌نگار؛
بازیگر؛
مجری تلویزیون/گزارشگر؛
متخصص تغذیه؛
پرستار؛
کارگر اجتماعی؛
سیاست‌مدار؛
مشاور.
روابط دوستانه تیپ شخصیتی ENFP
تیپ شخصیتی ENFP دوستانی سرگرم‌کننده و هیجان‌انگیز هستند. آنها از انجام کارهای جدید لذت می‌برند و معمولا دایره گسترده‌ای از دوستان و آشنایان دارند. این گروه احساسات دیگران را درک می‌کنند و به‌سرعت اطرافیان خود را می‌فهمند. با حمایت عاطفی از دوستان با تیپ شخصیتی ENFP خود، در دستیابی به اهداف به آنها کمک کنید.

والدین
با توجه به نفرت افراد با تیپ شخصیتی ENFP از کارهای تکراری، ممکن است گاهی فرزندانشان آنها را ناسازگار بدانند؛ با این حال، به‌طور معمول با فرزندان خود روابط محکم و دوست‌داشتنی دارند و در انتقال ارزش‌هایشان خوب عمل می‌کنند. والدین فرزندانی با این تیپ شخصیتی، متوجه تخیل قوی و اشتیاق فراوان فرزندشان به زندگی خواهند شد. ممکن است در بعضی مواقع، انرژی کودک شما بسیار زیاد به نظر برسد، اما باید برای شکوفایی خلاقیت او به‌دنبال راه‌هایی باشید.

یکی از معضلات این تیپ شخصیتی، مواجهه با ساختار و محدودیت‌ها است؛ با وجود اینکه نیاز به چنین مواردی را تشخیص می‌دهند، همیشه محدودیت‌پذیر نیستند. والدین این فرزندان باید آنها را برای داشتن خلاقیت تشویق کنند، اما در کنار آن قوانین و دستورالعمل‌هایی را نیز به آنها ارائه دهند.

روابط عاطفی تیپ شخصیتی ENFP
تیپ شخصیتی ENFP روابط عاشقانه پرشور و پراشتیاق را دوست دارند. روابط طولانی‌مدت بعضی اوقات ممکن است به بن‌بست برسد، زیرا این افراد همیشه به‌جای تمرکز بر داشته‌ها، به احتمالات فکر می‌کنند. برای حفظ روابط عاشقانه، لازم است به‌دنبال راه‌های جدیدی باشید تا هیجان در رابطه شما جاری شود.

شخصیت “پیکارگر”

برایم مهم نیست برای گذران زندگی چه کاری انجام می‌دهید. می‌خواهم بدانم چه چیزی را با تمام وجود می‌خواهید – و آیا جرأت آن را دارید که رؤیای برآورده کردن اشتیاق قلبی خود را در سر بپرورانید. برایم مهم نیست چند ساله هستید. می‌خواهم بدانم آیا این خطر را می‌پذیرید که مثل یک احمق به نظر برسید – برای عشقتان – برای رؤیاهایتان – برای ماجراجویی زنده بودن.

ORIAH MOUNTAIN DREAMER

شخصیت پیکارگر یک روح به‌راستی آزاد است. آن‌ها اغلب به مهمانی‌ها جان می‌بخشند، اما کمتر به هیجان محض و لذت بردن از لحظه علاقه‌مند هستند تا بهره‌گیری از ارتباطات اجتماعی و عاطفی که با دیگران دارند. این افراد جذاب، مستقل، پرانرژی و دلسوز را که 7% درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند مطمئناً می‌توان در هر جمعیتی شناخت.

شخصیت “پیکارگر” (ENFP-A / ENFP-T)

می‌توانید جهان را با فقط یک ایده تغییر دهید

پیکارگران تنها افرادی خوش مشرب نیستند که به دنبال خشنود کردن مردم باشند، بلکه ماهیت رؤیاپردازشان آنها را شکل داده و به آنها اجازه می‌دهد با کنجکاوی و انرژی به دنبال ناگفته‌ها باشند. آن‌ها معمولاً زندگی را مثل یک پازل بزرگ و پیچیده می‌بینند که در آن همه چیز با هم مرتبط است، اما پیکارگران – بر خلاف شخصیت های گروه نقش تحلیلگر که معمولاً چنین پازلی را مجموعه‌ای از سازوکارهای نظام‌مند تلقی می‌کنند – آن را از طریق منشوری از احساسات، شفقت و رمز و راز می‌بینند و همیشه به دنبال معنایی عمیق‌تر هستند.

بسیاری از گونه ‌های شخصیتی دیگر به احتمال زیاد قادر به مقاومت در برای چنین ویژگی‌هایی نیستند، و اگر پیکارگران علتی برای روشن کردن چراغ تخیل خود بیابند، آنقدر انرژی صرف آن می‌کنند که اغلب در کانون توجه قرار می‌گیرند و همتایانشان آنها را به‌‎عنوان رهبر و مربی برمی‌گزینند – اما پیکارگران استقلال‌دوست نمی‌خواهند همیشه در چنین موقعیت‌هایی قرار بگیرند. بدتر از آن وقتی است که این شخصیت‌ها ببینند درگیر کارهای اداری و رویه‌های معمول شده‌اند که ممکن است با جایگاه رهبری همراه باشد. عزت نفس پیکارگران به توانایی آنها برای دستیابی به راه حل‌های اصیل وابسته است، و آنها باید بدانند که این آزادی را دارند که دست به نوآوری بزنند – اگر در نقشی خسته‌کننده گیر بیفتند ممکن است به‌سرعت صبر خود را از دست بدهند یا افسرده شوند.

آن “جرقه کوچک جنون” را از دست مده

خوشبختانه افراد گونه شخصیتی پیکارگر می‌دانند چگونه به آرامش برسند و کاملاً قادر به تبدیل کردن خود از آرمانگرایی پرشور در محل کار به روحی آزاد و خیال‌پرداز و مشتاق در هنگام رقص هستند، و این امر اغلب چنان به‌طور ناگهانی رخ می‌دهد که حتی می‌تواند نزدیکترین دوستانشان را متعجب کند. بودن در جمع به آنها فرصت برقراری روابط عاطفی با دیگران را نیز می‌دهد و باعث می‌شود انگیزه دوستان و همکاران خود را درک کنند. آن‌ها بر این باورند که هر کس باید زمان صرف کند تا احساسات خود را بشناسد و ابراز نماید و همدلی و اجتماعی بودن آنها باعث می‌شود به‌طور طبیعی این مسئله به موضوع گفتگویشان تبدیل شود.

با این حال افراد دارای شخصیت پیکارگر باید مراقب باشند – اگر بیش از حد به شهود خود تکیه کنند یا انگیزه دوستان خود را مفروض بگیرند یا پیش‌بینی کنند، ممکن است نشانه‌های دریافتی را به اشتباه تعبیر کنند و باعث نابودی برنامه‌هایی شوند که با روشی سرراست‌تر به‌راحتی قابل انجام بود. این نوع استرس اجتماعی هراسی است که باعث می‌شود این سنخ شخصیتی که بر هماهنگی متمرکز شبها خوابش نبرد. پیکارگران بسیار عاطفی و حساس هستند و وقتی باعث رنجش شخص دیگری می‌شوند، هر دویشان آن را احساس می‌کنند.

پیکارگران قبل از پیدا کردن چیزی که واقعاً برایشان درست به نظر برسد، زمان زیادی را صرف کنکاش در روابط اجتماعی، احساسات و ایده‌ها می‌کنند. اما زمانی که این شخصیت‌ها سرانجام جایگاه خود را در جهان پیدا کردند، تخیل، همدلی و شجاعتشان به احتمال فراوان نتایجی باورنکردنی پدید خواهد آورد.

2 پاسخ

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *