شخصیت ENTP-A / ENTP-T

شخصیت ENTP-A / ENTP-T

شخصیت ENTP-A / ENTP-T

شخصیت ENTP-A / ENTP-T

شخصیت “مجادله‌گر”

مسیر ناامن متفکری مستقل را دنبال کنید. ایده‌های خود را در معرض خطر اختلاف نظر قرار دهید. نظرات خود را بیان کنید و از برچسب “احمق بودن” کمتر بترسید تا از ننگ همرنگ شدن با جماعت. و در خصوص مسائلی که برایتان مهم است، به هر قیمتی که شده از آنها دفاع کنید.

گونه شخصیتی مجادله‌گر به‌راستی وکیل مدافع شیطان است، یعنی نابود کردن استدلال‌ها و اعتقادات و در معرض دید همگان قرار دادن حاصل این تلاش. مجادله‌گران بر خلاف شخصیت‌های مصمم‌تر، این کار را به این دلیل انجام نمی‌دهند که می‌خواهند به هدفی عمیق‌تر یا استراتژیک برسند، بلکه فقط به این دلیل ساده چنین کاری را می‌کنند که برایشان سرگرم‌کننده است. هیچ‌کس به اندازه مجادله‌گران نبرد ذهنی را دوست ندارد، چرا که این کار به آنها فرصتی برای به‌کار بستن شوخ طبعی خود بدون اینکه به زحمت بیفتند، نشان دادن دانش گسترده خود و ظرفیت ربط دادن ایده‌های پراکنده برای اثبات حرفشان را می‌دهد.

ایفای نقش وکیل مدافع شیطان به افراد دارای گونه شخصیتی مجادله‌گر کمک می‌کند تا نه تنها درک بهتری از استدلال دیگران کسب کنند، بلکه درک بهتری از عقاید مخالف بیابند – چرا که مجادله‌گران هستند که در تأیید چنین عقیده‌هایی استدلال می‌کنند.

این تاکتیک را نباید با نوعی از درک متقابل اشتباه گرفت که گونه‌های شخصیتی گروه نقش دیپلمات به دنبال آن است – مجادله‌گران دائماً در حال تلاش برای کسب دانش هستند و برای کسب دانش چه راهی بهتر از حمله به یک ایده و دفاع از آن از هر زاویه و از هر طرف وجود دارد؟

 

شخصیت ENTP-A / ENTP-T

در اینجا هیچ قانونی وجود ندارد – ما داریم تلاش می‌کنیم کاری را به انجام برسانیم.

مجادله‌گران که تا حدودی از اینکه طرف شکست‌خورده بحث باشند لذت می‌برند، عاشق تمرین ذهنی به پرسش کشیدن نظام غالب اندیشه، بی‌ارزش کردن آنها در حین بازسازی نظام‌های موجود یا به هم ریختن امور و طرح آنها به شیوه‌هایی تازه هستند. با این حال از توضیح روال معمول اجرای پیشنهادهای خود در عالم واقع عاجز هستند. شخصیت‌های مجادله‌گر عاشق این هستند که “ایده آفرینی” کنند و افکار بزرگی داشته باشند، اما از اینکه به هر قیمتی گرفتار انجام “کارهای سنگین” شوند، پرهیز می‌کنند. مجادله‌گران تنها حدود سه درصد از جمعیت را تشکیل می‌دهند که هیچ اشکالی هم ندارد زیرا می‌توانند ایده‌های اصیلی را پدید بیاورند، سپس کنار بکشند و اجازه بدهند شخصیت‌های رایج‌تر و سختکوش‌تر زحمت تدارکات مربوط به اجرا و نگهداری را بکشند.

توانایی مجادله‌گران برای بحث می‌تواند آزاردهنده باشد – زیرا اگرچه وقتی افراد خواستار استفاده از این توانایی باشند از آن قدردانی نیز می‌کنند، اما ممکن است به وضعیت‌های عذاب‌آوری نیز منتهی شود مثلاً وقتی چنین افرادی با زیر سؤال بردن نظرات رئیس خود در یک جلسه یا گزینش مهمترین نکاتی که دیگران گفته‌اند، موجبات رنجش آنها را فراهم کنند. قضیه وقتی پیچیده‌تر می‌شود که بدانیم مجادله‌گران ذاتاً صداقت دارند زیرا این گونه افراد کلمات را خوب به هم نمی‌آمیزند و اهمیت چندانی نمی‌دهند که افرادی دلسوز یا مهربان تلقی شوند. افرادی که ذهنیت مشابهی با گونه شخصیتی مجادله‌گر داشته باشند با آن کنار می‌آیند، اما اغلب اوقات گونه‌های شخصیتی حساس‌تر و به‌طور کلی جامعه، از مناقشه گریزان هستند و احساسات، آسایش و حتی دروغ‌های مصلحتی را به حقایق ناخوشایند و عقلانیت سفت و سخت ترجیح می‌دهند.

این امر باعث دلسردی مجادله‌گران می‌شود زیرا وقتی سرگرم زیر و رو کردن عقاید دیگران و زیر پا گذاشتن احساساتشان هستند درمی‌یابند که راه بسیاری از مجادلات سرگرم‌کننده‌شان – اغلب به‌طور سهوی – بر روی آنها بسته می‌شود. مجادله‌گران وقتی با خودشان همان رفتاری می‌شود که با دیگران داشته‌اند، از اینکه از پاسخ دادن به سؤالاتشان طفره بروند، به‌خصوص وقتی خواهشی را مطرح کنند، ناراحت خواهند شد. شخصیت‌های مجادله‌گر به دلیل نگرش، اعتماد به نفس، دانش و حس شوخ‌طبعی مورد احترام قرار می‌گیرند، اما اغلب در تلاش برای استفاده از همین ویژگی‌ها به عنوان مبنایی برای دوستی‌های عمیق‌تر و روابط عاشقانه دچار مشکل می‌شوند.

فرصت از دست می‌رود چرا که کار دشواری به نظر می‌رسد

مجادله‌گران برای مهار توانایی‌های طبیعی خود نسبت به دیگران راه درازتری در پیش دارند – استقلال فکری و چشم‌انداز باز آنها فوق‌العاده ارزشمند است به‌خصوص وقتی مسئول انجام کاری باشند یا حداقل کسی که مسئول است از آنها حرف‌شنوی داشته باشد، اما انجام عملی کارها نیازمند مقداری پیگیری است که افراد دارای گونه شخصیتی مجادله‌گر نمی‌توانند از پس آن برآیند.

مجادله‌گران پس از اینکه جایگاه خود را مستحکم کردند، باید به خاطر داشته باشند که برای اینکه ایده‌هایشان به ثمر بنشیند، همیشه برای کنار هم چیدن بخش‌های آن به دیگران وابسته هستند – چنانچه مجادله‌گران بخش زیادی از وقت خود را صرف “پیروز شدن” در مباحثات کنند تا ایجاد اجماع، در نهایت پشتیبانی لازم را برای موفق شدن در اختیار نخواهند داشت. افراد دارای این گونه شخصیتی به این دلیل که نقش وکیل مدافع شیطان را به‌خوبی ایفا می‌کنند، ممکن است متوجه شوند که پیچیده‌ترین و باارزش‌ترین چالش فکری درک دیدگاه‌های احساساتی‌تر، و استدلال در خصوص ملاحظات و سازش در کنار منطق و پیشرفت است.

ویژگیهای شخصیتی

ENTPها عاشق هیجان و مبارزه اند. افرادی پر انرژی، با پشتکار و مطمئن هستند. عملگرا بوده و به کار کردن علاقه زیاد دارند. این اشخاص پرشور و شوق، باهوش و اهل صحبت هستند، در بسیاری از کارها خوب و قوی ظاهر می شوند و پیوسته برآنند که بر صلاحیت و قدرت شخصی خود بیفزایند. همواره به دنبال رشد فكری، دانشی و مهارتی خود هستند و ارزش زیادی برای افكار و باورهای خود قائل اند.
ENTPها نوآور و مبتكرند و شیفته ایده های نو هستند. از قدرت ابتکار فراوان برخوردار بوده و خلاقیت زیادی از خود نشان می دهند. در پی جذب و پیاده سازی ایده های جدید هستند و می توانند راههای جدیدی برای انجام کارها پیدا کنند. آنان گوش به زنگ بوده تا با امکانات و احتمالات روبرو شوند. به الهامات خود بیش از هر چیز دیگری بها می دهند و می خواهند ایده های خود را به واقعیت تبدیل کنند. آنها از انجام کارهای تکراری خسته می شوند، به ندرت یک کار را به روش قبلی انجام می دهند و به راحتی سراغ علاقمندیهای جدید می روند.
این تیپ شخصیتی از توانمندی تحلیلی فراوانی برخوردار بوده، می تواند مسائل مختلف را حل و فصل کند و در حل مسائل و مشکلات جدید و از میان برداشتن چالشها، از قدرت فراوانی برخوردار است. ENTPها می توانند به راحتی به اشکالات پی ببرند. آنان در ایجاد فرصتها مهارت دارند، اندیشمندانی استراتژیک در سطح عالی هستند که از توانمندی تحلیلی قدرتمندی برخوردارند و برای خواسته های خود همیشه می توانند منطقی ارائه دهند.
آنها توانایی مقابله با هر نوع محدودیت و مانعی را در جهت رسیدن به اهدافشان دارند. محدودیتهای اطراف خود را مورد آزمایش قرار می دهند و معتقدند قوانین و محدودیتها می تواند انعطاف پذیرتر باشد. به تنوع و تغییر بها می دهند و در برابر آنچه آنها را کسل کند، مقاومت می کنند. این تیپ شخصیتی به تفریح و سرگرمی و تنوع در فعالیتهای روزانه علاقه مند است.
ENTPها دیگران را به خوبی درك كرده و در زندگی، دوستان و آشنایان فراوانی دارند. برای دیگران ارزش قائل بوده و به آنها كمك می كنند. اشخاصی خوشرو و خوش صحبت هستند و می توانند خلق و خوی خوش و خوشبینی فراوانی را به نمایش بگذارند. توانایی خوبی برای متقاعدسازی و بكارگیری دیگران در پروژه های خود دارند. این اشخاص دوست دارند به جای داوری کردن دیگران را درک کنند.

نقاط ضعف شخصیتی

از آنجایی که ENTPها برای خلاقیت و نوآوری بیش از هر کار دیگری بها و ارزش قائل هستند، گاه راه استاندارد انجام دادن کارها را فراموش می کنند. به این علت که به کارهای روزمره و عادی توجه و علاقه ندارند، ممکن است به جزئیات امر، آن توجهی را که لازم است نداشته باشند. آنها در مواقعی تدارک مورد نیاز را فراموش می کنند و به محض اینکه از برنامه ای خوششان آمد، بی صبرانه به آن هجوم می برند. این اشخاص به محض حل یک مساله به ماجرای هیجان بخش بعدی می پردازند. این تیپ شخصیتی باید به پروژه های محدودتری توجه کند.
اغلب اوقات ENTPها زیاد و به سرعت حرف می زنند، از این رو به دیگران فرصت کافی برای صحبت کردن نمی دهند. آنها اشخاصی صادق و منصف هستند، اما می توانند بیش از حد رک و صریح حرف بزنند و از دیگران انتقاد کنند. ENTPها باید به احساسات دیگران توجه داشته باشند. باید بدانند احساسات آنها هم به اندازه احساسات خودشان معتبر است.
اکراه ENTPها برای متعهد شدن به یک چیز از آن روست که می ترسند فرصتهای بهتر و جالب تر را از دست بدهند. این تیپ شخصیتی ممکن است به برنامه های دیگران بی توجه باشد و حال آن که اگر این اشخاص بیاموزند که چگونه می توانند به خواسته های دیگران هم بها بدهند، موفق تر ظاهر می شوند.


حتما بخوانید : تیپ شخصیتی


روابط با دیگران

    • افرادی خوشبین، جذاب و جالب هستند و خوب صحبت می کنند.
    • برای آزادی و استقلال خود بهای فراوان قائلند.

سعی می کنند به جای داوری درباره اشخاص، آنها را بشناسند.

  • پیوسته در اندیشه آزمایشات جدید هستند. به محض اینکه ایده جدیدی مطرح می شود، می توانند دست به کار آن شوند.
  • دوست دارند شریک زندگیشان جالب و به لحاظ ذهنی تحریک کننده باشد و از تجربیات جدید و از ماجرا لذت ببرد.
  • می خواهند روابطشان پیوسته رشد کند.
  • می توانند خود بین، اهل بحث و مباحثه و فاقد حساسیت باشند.
  • از بحث کردن لذت می برند.
  • میان تنها با خود کار کردن و معاشرت با دیگران تاب می خورند.
  • ممکن است منکر تالمات احساسی و عاطفی شوند. ممکن است سرشان را شلوغ نگه دارند تا احساسات خود را نا دیده بگیرند.
  • می توانند فاصله بگیرند و روابط خود را در شرایط سطحی حفظ کنند.

در محل کار

  • از نبوغ و فکر بکر خود برای حل مسائلشان استفاده می کنند.
  • اشخاصی با هوش و با تخلیل فراوان هستند و می توانند دیگران را متقاعد کنند تا نقطه نظر آنها را باور نمایند.
  • به روشهای سنتی انجام کارها بی علاقه اند.
  • اشخاصی الهام بخش هستند و به خاطر سریع الانتقال بودن، اعتماد به نفس و اطمینانی که دارند و نیز به خاطر مهارتهایشان هواداران زیادی دارند.
  • به روشهای سنتی انجام پروژه ها بی توجهند، آنها دنبال روشهای بدیع می گردند.
  • دوست دارند چند کار را با هم انجام دهند. اگر کار جالب نباشد خیلی زود مکدر می شوند.
  • دوست دارند با آدمهای مختلف در ارتباط باشند.
  • نمی توانند توجه خود را محدود کنند، زیرا موضوعات عدیده ای برای آنان جالب است.

نقاط قوت كاری

  • مهارتهای عالی ارتباطی
  • مهارت عالی در حل مساله
  • کنجکاوی و توانایی یادگیری بالا
  • داشتن دید کلی و جامع نسبت به امور
  • سازگاری و انعطاف پذیری بالا
  • توان پیش بینی نیازها و خواسته های دیگران
  • توان پرداختن به چند پروژه به صورت همزمان
  • اعتماد به نفس بالا
  • ریسک پذیری و توان غلبه بر موانع و مشکلات
  • توانایی در نظر گرفتن تمامی احتمالات و امکانات موجود

نقاط ضعف كاری

  • عدم تحمل شرایط ساختار یافته
  • عدم علاقه به پروژه های ساده و غیر پیچیده
  • گرایش به خسته و كسل شدن در كار، به خصوص زمانی که بخش جذاب و خلاق آن تمام شده باشد.
  • عدم علاقه به كارهای تكراری و روشهای سنتی
  • توجه زیاد به آنچه که امکان پذیر است و عدم توجه به آنچه که انجام آنها مشكل است.
  • اعتماد به نفس زیاد از حد
  • دشواری در اولویت بندی و تصمیم گیری
  • عدم تحمل افراد انعطاف ناپذیر
  • بی صبری در مقابل افرادی که صلاحیتهای آنان را زیر سوال می برند.

رضایت شغلی

برای یک ENTP رضایت شغلی یعنی:

  • فرصت دست زدن به اقدامات خلاق را داشته باشد و راه حلهای بدیع و مبتکرانه برای مسائل پیدا کند.
  • بتواند راه حلهای خلاق خود را برای ایجاد سیستمهای عملکردی کاراتر مورد استفاده قرار دهد.
  • خلاقیت وی تشویق و تأیید شود.
  • این امکان را داشته باشد که موقعیتهای مختلفی را تجربه کند که پر از لذت و تفریح و هیجان باشد.
  • کاری را انجام دهد که از نظمی منطقی برخوردار بوده و از معیارها و استانداردهای منصفانه استفاده کند.
  • این امکان را داشته باشد که توانایی های شخصی و شغلیش را بالا برده و تا حد زیادی با اشخاص توانمند در ارتباط باشد.
  • بتواند با اشخاص مختلف به خصوص افرادی که به آنها احترام می گذارد، ملاقات و تبادل نظر داشته باشد.
  • کاری را انجام دهد که در شرایط دنیای به سرعت متغیر و متحول، مؤثر واقع شود.
  • محل کار، محیطی دوستانه و سازمان نیافته باشد. جایی که بتواند در آن آزادی عمل فراوان داشته باشد.
  • این امکان را داشته باشد که پروژه های جدید طراحی کند، اما مجبور نباشد به جزئیات مسائل بها دهد

مشاغل مناسب

مشاغل گروه تجارت و کارفرمایی :
ENTPها کارآفرین های مادرزاد هستند. آنان می توانند محیطی فراهم آورند که جدید، انعطاف پذیر و متحول باشد. این مشاغل اغلب دخالت و حضور و تبادل نظر بسیاری از اشخاص را می طلبد، نیازمند مفاهیم و روشهای جدید است و اندیشیدن به شکل مبتکرانه را لازم دارد. این پروژه ها اغلب حجم وسیع دارند و محتاج بودجه های کلان هستند و لازم است که اشخاص قدرتمند و صاحب نفوذ در آنها مشارکت داشته باشند.

  • کارفرما و کارآفرین
  • مخترع
  • مشاور مدیریت
  • عکاس
  • روزنامه نگار و خبرنگار
  • بازیگر
  • وکیل
  • مدیر هتل
  • مدیر رستوران
  • کارشناس و مدیر منابع انسانی

مشاغل گروه بازاریابی و امور ابتکاری :
زمینه های بازاریابی، تبلیغات و روابط عمومی به ENTPها امکان می دهد که با سایر اشخاص خلاق در ارتباط و همکار باشند. آنان از دنیای به سرعت در حال تحول روابط عمومی و تبلیغات لذت می برند و می توانند به کمک جذبه و مهارتهایی که در برخورد با اشخاص دارند برای فروش کالاها و نظرات خود استفاده کنند.

  • کارشناس و مدیر بازاریابی
  • کارشناس و مدیر روابط عمومی
  • روزنامه نگار، گزارشگر و خبرنگار
  • کارگردان
  • مجری رادیو و تلویزیون
  • تهیه کننده
  • تحلیلگر اخبار

مشاغل گروه برنامه ریزی و توسعه :

مشاغل موجود در برنامه ریزی و رشد و توسعه مستلزم استفاده از ایده های شخصی، پیش بینی شرایط آتی و فراهم آوردن برنامه های خلاق است. ENTPها از مشاغل برنامه ریزی استراتژیک استقبال می کنند، بخصوص اگر به آنان امکان داده شود تا راه حلهایی مبتکرانه برای حل مسائل فراهم آورند.

  • برنامه ریز استراتژیک
  • مدیر طراحی صنعتی
  • مشاور لجستیکی
  • تحلیلگر مالی
  • تحلیلگر نرم افزار

مشاغل گروه سیاست :
این مشاغل به ENTPها امکان می دهد که از دانش و اطلاعات شخصی خود در دنیای به شدت متحول سیاست استفاده کنند. آنان می توانند از توانمندیهای خود برای دیدن روندهای آتی استفاده کرده و خود را با تغییرات تطبیق دهند. ENTPها از کار با اشخاص مختلف و صحبت برای جمع لذت می برند و دنیای سیاست ایجاب می کند که اشخاص بتوانند با یکدیگر ارتباط مؤثر برقرار کنند.

  • سیاستمدار
  • تحلیلگر سیاسی
  • کارشناس سیاسی

مشاغل متفرقه :

  • پژوهشگر محیط زیست
  • مربی ورزش

اوقات فراغت

با توجه به علایق ENTPها، ممکن است برنامه ها و ماجراهای زندگی از نظر آنها خیلی کوتاه باشد. آرامش و استراحت برای آنان انجام کارهای جدید است. آنها از خنده و از در میان گذاشتن نظرات خود با دیگران لذت می برند، در خانه شان به روی همه گشوده است، از اینکه به نقاط مختلف و جالب سفر کنند لذت می برند و از هر چه برایشان تفریحی باشد استقبال می کنند.

 

فایل صوتی:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *