شخصیت INTJ-A / INTJ-T

شخصیت INTJ-A / INTJ-T

شخصیت INTJ-A / INTJ-T

شخصیت INTJ-A / INTJ-T

این شخصیت ملقب به “معمار” شده (بنظرم اگر از کلمه برنامه ریز استفاده میشد بهتر بود) که یکی از توانمندترین و کمیاب ترین گونه های شخصیتی رو توی بحث استراتژیک تشکیل میده. به طور کلی INTJ ها 2% جهان رو تشکیل میدن که زنان INTJ نسبت به مردان INTJ خیلی کمیاب ترن به طوری که از این 2 درصد، فقط 0.8 درصد اون ها خانوم هستن! یعنی چیزی کمتر یک درصد.

قوانین، محدودیت ها، سنت ها و امثالهم همان چیزی است که آی ان تی جی ها از آن متنفراند! شخصیت INTJ دوست داره مفاهیم رو با پرسش و ارزیابی مجدد و منطق بفهمه.
اگر INTJ ها راهی پیدا کنند ایده ها و تفکرات خودشون رو به تنهایی انجام میدن چون معتقدن نسبت به ایده ها و قوانین و سنت های قدیمی کارشون بهتره.

صفات کلیدی تیپ شخصیتی INTJ

البته قرار نیست هرکسی که این تیپ رو داره تمام این صفات رو داشته باشه اما اکثرتون با خوندن این صفات متوجه میشید که خیلی از اونها رو دارید (اگر INTJ باشید).

استراتژیست, کمال گرا, مستقل, اهل نظریه و تئوری, غیر عملگرا, هدفمند, نتیجه گرا, درون نگر, با دقت, تمایل به داشتن حریم خصوصی, مسؤولیت پذیر, آرام, بی احساس, اهل تئوری, آینده نگر, با انگیزه, متکی به خود, پوست کلفت, ساکت, قوی, استراتژیک, انعطاف پذیر, تحلیلگر, منظم, ساخت یافته, قاطع, مصمم, كنجكاو, انتقاد پذیر, سازگار, پیچیده, اهل فکر و تصور.

 ویژگی های شخصیتی INTJ

آی ان تی جی ها افرادی مستقل و با انگیزه و کمال طلب هستند و اگر این سه ویژگی رو نداشته باشن، مثلا الان مستقل نباشن به احتمال خیلی زیاد حس خوبی ندارند و به دنبال راهی هستند تا این سه ویژگی رو برطرف کنند.

نکته جالب این است ENTJ و INTJ ها هر دو معمولا در روابط شغلی دوست دارند رئیس باشند اما با این تفاوت که INTJ ها این تفکر را دارند که از دیگران استفاده می کنند، یعنی به پیشنهاد ها و انتقادات گوش میکنند، دوست دارند از توانایی های دیگران بیشتر استفاده کنند و مانند یک مدیر برنامه ریز باشند که مسائل را سیستم سازی میکند اما ENTJ ها بیشتر دوست دارند خودشان همه کارها را انجام دهند.


حتما بخوانید : 2 نوع‌ الگوی‌ ذهنی


انتظارات و انگیزه بالا
آی ان تی جی ها میتونن با توجه به لحن انتقادی و منطقی خودشون، به نتایج بهتری دست پیدا کنند و از خودشون و دیگران توقع بالایی دارند، این افراد دوست دارند همیشه با انگیزه باشند برای همین دوست دارند که دیگران هم همینطور باشن! درکل INTJ ها به خوبی میتونن در دیگران انگیزه ایجاد کنند حتی اگر خودشون انگیزه نداشته باشند! (حواستون باشه من نگفتم که این شخصیت همیشه انگیزش بالاست! ولی خواهان اون هستن و برای به دست اوردنش هر کاری بتونن انجام میدن)

پیروی از قوانین خود
اونها به قوانین احترام میزارن و طبق همون رفتار میکنن به شرطی که اینکار موجب افت یا جلوگیری از موفقیتشون نشه! اگر چنین چیزی باشه حاضرن به راحتی کل قوانین رو نقض کنند تا به خواسته خودشون برسن و قوانین خودشون رو دارند.

در انجام کار ها دوست دارند مستقل عمل کنند، مگر اینکه یک دوست یا پارتنر INTJ دیگر داشته باشند که بتوانند نظر و ایده هایشان را کامل با اون به اشتراک بگذارند مگرنه ترجیح میدهند درباره آن با کسی صحبت نکنند و در کل همانطور که گفته بودیم نظر دیگران را بیشتر دوست دارند بدانند تا نظر خودشان تایید شود! یا با نظر دیگران بتوانند نظر خود را ارتقا و توسعه دهند نه اینکه برنامه را عوض کنند!

کنجاو، قاطع، مصمم = این سه ویژگی دیگر آی ان تی جی هاست!

انتقاد پذیری شخصیت INTJ
انتقاد رو دوست دارن، اگر کسی اونارو نقد کنه ناراحت یا اعصابانی نمیشن البته به شرطی که بی احترامی نشه و خیلی غیرمنطقی نباشه! (برای همین اگر میخوای از یه INTJ نقد کنی حتما اول حرفت از واژه “نظر شخصی” استفاده کن که مستقیم بفهومی این فقط یه نظر شخصیه و سعی کنید انتقاد هارو دوستانه بگید نه تند یا بی ادبانه)

افکار بزرگ و بلند پروازانه INTJ ها
آی ان تی جی ها افکاری بزرگ و ذهنی مبتکرانه برای پیاده سازی ایده هایشان دارن، در زمینه های نظری بسیار قوی بوده و با مفاهیم پیچیده به راحتی کنار میان.

(البته همه این موارد برای وقتیه که به کارشون علاقه داشته باشن، چون گفته بودیم اونا از محدودیت بدشون میاد و برای همینه اگر به درس علاقه نداشته باشن خیلی سخته براشون درس های مدرسه یا دانشگاه رو بخونن که اکثرا هم همینه)

آی ان تی جی ها اندیمشندان خوبی هستند و پتانسیل خوبی در این موارد دارن و به راحتی میتوانند امتیازات و اشکالات همه موقعیت هارو درک کنند.

 نقاط ضعف تیپ شخصیتی INTJ
اینکه معیار های بالایی دارند میتونه نقطه ضعف بشه اگر بخاطر این دلیل از دیگران انتظارات بیش از اندازه داشته باشند! پس باید توی این مورد دقت کنند که باعث آزاد خودشون و دیگران نشوند.

گاهی اوقات خیلی رک انتقاد می کنند که متوجه نیستند چه تاثیری ممکن است به جا بگذارند، این شخصیت باید یاد بگیرد در خیلی موارد اگر لزومی نیست اصلا انتقاد نکنند یا خیلی دوستانه و مودبانه انتقاد کنند. زیرا نقد کردن یکی از خصوصیات بارز این شخصیت است و بهتر است کتاب هنر ظریف بیخیالی را بخوانند تا ذهنی آرام تر داشته باشند و کمتر دیگران را قضاوت کنند.

زمان حال رو از دست نده!


به فکر آینده بودن و برنامه ریزی برای آن خیلی خوبه، اما این تیپ باید مواظب باشه که زمان حال رو از دست نده! چون یک نیاز درونی INTJ ها حس خوشبختیه و نباید عمرشون رو طوری بگذرونن که درآینده حسرت گذشته رو بخورن! پس لطفا به فکر آینده باشید و برنامه ریزی کنید اما از زمان حال لذت ببرید، بابت چیز هایی که دارید نیاز نیس قانع باشید اما شکرگذار و خوشحال باشید.

کمال گرایی + ایده پردازی بدون عمل
این ویژگی در 99 درصد مواقع بده، پس همین الان برید راجبش مقاله بخونید و تمرین کنید که کمال گرا نباشید چون به شدت بده، مثلا فرض کنید برای این هفته برنامه نوشتید بعد روز دومش رو خراب میکنید، خب عب نداره روزای بعدی رو باید درست انجام بدید اما چون کمالگرا هستید میگید یا باید همش رو درست انجام میدادم یا الان که انجام ندادم بقیشم دیگه انجام نمیدم که این به شدت بده.

ویژگی خیلی بد بعدی اینه که ایده پرداز های عالی هستید اما سراغش نمیرید! یادتون نره رویاپردازی بیش از حد و سراغش نرفتن خیلی داغونتون میکنه پس بهتره اصلا خیال پردازی نکنید و یهو برید کارتون رو انجام بدید. اگر دوست دارید یه بیزینس راه بندازید لطفا بیش از حد رویاپردازی نکنید تا مانع عمل کردنتون نشه یا اگر ایده ای میخوایید پیاده کنید اول کاملا مطمئن بشید که این ایده عالیه و بعد که مطمئن شدید حتما تا آخرش رو پیش برید و نصفه راه ول نکنید.

تنهایی!


چون این تیپ شخصیتی اغلب تنها هستن شاید از دیگران برای کارهاشون نظر نخوان و این خوب نیست! من پیشنهادم به شما INTJ ها اینه از هرکسی با هر سطح دانشی نظر بخوای اما لزوما قرار نیست به اونا مستقیم بگید نظرت بدردم نخور، از همشون هم تشکر کن و درآخر کاری که فکر میکنی درسته رو انجام بده. نظر پرسیدن از دیگران باعث میشه شما زاویه دید های بیشتری برای حل مسائل داشته باشید که این فوق العادست.

روابط اجتماعی
بازم باید تاکید کنم که این مورد هم میتونه نقطه ضعف نباشه اما خب نمیتونستم اینو توی ویژگی های مثبت قرار بدم. درکل هرچقدر یک INTJ درونگرا تر باشه معمولا روابط اجتماعی کمتری داره اما خب یه INTJ میتونه یه درونگرای اجتماعی باشه (مثل من) و خب کار سختی نیست اگر خودتون این رو بخواید.

درکل INTJ ها از اکثر جامعه خوششون نمیاد! و خب بعضی از آی ان تی جی ها کلا تمایل به برقراری ارتباط با هیچکسی رو ندارن و اینجاست که این یک نقطه ضعف محسوب میشه.

اگر INTJ هستید و حوصله هیچکسو ندارید، این مشکل شماست! بنظرم شما حق دارید از 99 درصد یا 99.99 درصد اجتماع دور باشید و بگید احمقن و فلانن اما حق ندارید به طور مطلق تنها باشید چون این نشان دهنده اینه که توانایی پیدا کردن دوستان خوب رو ندارید نه اینکه خودتون خیلی خوب هستید!
راجب جمله بالا بیشتر فکر کنید، خیلی مهمه. خود من که XNTJ هستم (درحال حاضر 60 درصد i ) معمولا حرف زدن با آدمای معمولی یا بیرون رفتن باهاشون حس خیلی خوبی بهم نمیداد اما خب یه راه ساده وجود داشت، اونم این بود که: با آدمای معمولی بیرون نرو!

مثلا ممکنه شما علاقه شدیدی به مطالعه داشته باشید، خب دوست هایی رو پیدا کنید که مثل شما هستن و بتونن باعث پیشرفتتون بشن، نه اینکه با یه آدم تعصبی فوتبالی دوست بشید که همه دغدغه زندگیش شده طرفداری فلان تیم یا فلان آدم (به عنوان یه INTJ از این افراد متنفرم).

خود من روابط اجتماعیم بهتر شد، توی فضای مجازی هم اکثر اوقات با کسایی حرف میزنم که INTJ یا INTP یا ENTJ باشن یا توی بخش های مهمی شباهت داشته باشیم و چت کردنمون بی هدف نباشه!

شخصیت “معمار”

معماران به‌تنهایی در نوک قله قرار گرفته‌اند و یکی از کمیاب‌ترین و توانمندترین گونه‌های شخصیتی از حیث توانایی‌های استراتژیک هستند و به‌خوبی از این امر آگاهند. معماران تنها دو درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند و زنان این گونه شخصیتی بسیار نادر هستند و فقط 0.8% جمعیت را تشکیل می‌دهند – به همین دلیل اغلب اوقات پیدا کردن افراد همفکر که قادر باشند با روشن‌اندیشی بی حد و حصر و مانورهای شطرنج‌وار آنها برابری کنند کار دشواری است. افراد دارای گونه شخصیتی معمار اهل تخیل و در عین حال قاطع، بلندپرواز و در عین حال گوشه‌گیر و به شکلی شگفت‌آور کنجکاو هستند، اما انرژی خود را بیهوده هدر نمی‌دهند.

هیچ چیز نمی‌تواند منش و رویکرد صحیح را از دستیابی به اهدافش بازدارد

معماران به دلیل تشنگی ذاتی‌شان برای کسب دانش که خود را در اوایل زندگی نشان می‌دهد، اغلب کودکانی “خرخوان” لقب داده می‌شوند. اگرچه ممکن است این لقب از نظر همسالان نوعی توهین تلقی شود، اما آنها به احتمال زیاد با آن همدلی کرده و حتی به آن افتخار می‌کنند و از مجموعه گسترده و عمیق دانش خود بهره می‌برند. معماران همچنین از اینکه آنچه را می‌دانند به دیگران بگویند لذت می‌برند، از تسلط خود به موضوعات مورد انتخابشان مطمئن هستند، اما این شخصیت‌ها ترجیح می‌دهند به طراحی و اجرای طرحی درخشان در حوزه کاری خود بپردازند تا اینکه دیدگاه‌هایی در مورد مسائل فرعی “غیرجذاب” همچون شایعات را بپذیرند.

شما حقی نسبت به دیدگاه خودتان ندارد. شما فقط در مورد دیدگاه آگاهانه خود محق هستید. هیچ کس حق ندارد نادان باشد.

HARLAN ELLISON

پارادوکس آنها از دید اکثر ناظران این است که معماران می‌توانند با تناقض‌هایی آشکار به زندگی بپردازند – حداقل از دیدگاه صرفاً منطقی. به‌عنوان مثال، معماران همزمان هم رؤیاپردازترین آرمانگرایان و هم بدبین‌ترین بدبینان هستند، تعارضی که به ظاهر غیرممکن است. اما دلیل این امر آن است که افراد دارای گونه شخصیتی معمار باور دارند که با تلاش، هوش و ملاحظه، هیچ چیز غیرممکن است، در عین حال که معتقدند مردم خیلی تنبل، کوته‌بین یا خودخواه هستند و نمی‌توانند به این نتایج فوق‌العاده دست یابند. در عین حال چنین دیدگاه بدبینانه‌ای نسبت به واقعیت، مانع از آن نخواهد شد که معمار علاقه‌مند از دستیابی به نتیجه‌ای که به آن باور دارد دست بکشد.

شخصیت “معمار” (INTJ-A / INTJ-T)

در مسائل مربوط به اصول، همچون کوه ایستادگی کن

معماران اعتماد به نفس و هاله‌ای از رمز و راز از خود می‌پراکنند و مشاهدات روشنگر، ایده‌های اصیل و منطق توانمندشان آنها را قادر می‌سازد تنها با اراده مطلق و نیروی شخصیت خود تغییر ایجاد کنند. گاهی اوقات چنین به نظر می‌رسد که معماران دست به شالوده‌شکنی و بازسازی هر ایده و نظامی می‌زنند که با آن برخورد می‌کنند و در این زمینه حس کمال‌گرایی و حتی اخلاق را به کار می‌بندند. هر کسی که استعداد آن را نداشته باشد که با فرآیندهای معماران برابری کند یا بدتر از آن، متوجه منظورشان نشود به احتمال زیاد فوراً و برای همیشه احترام خود را از دست خواهد داد.

این مسئله را نباید به اشتباه تکانشگری دانست – معماران همواره می‌کوشند منطقی بمانند و مهم نیست که هدف نهایی تا چه اندازه جذاب باشد، و هر ایده، چه در درون خود فرد تولید شده باشد یا از جهان خارج گرفته شده باشد، باید از فیلتر بی‌رحمانه و همیشه حاضر “آیا واقعاً مؤثر است؟” بگذرد. این سازوکار همواره، در مورد همه چیز و همه کس اعمال می‌شود و اغلب همین‌جا است که گونه شخصیتی معمار دچار مشکل می‌شود.

کسی که به تنهایی سفر می‌کند بیشتر تأمل می‌کند

معماران باهوش هستند و به دانشی که برای فراگیری آن زمان صرف کرده‌اند مطمئن هستند، اما متأسفانه بعید است قرارداد اجتماعی جزو چنین موضوعاتی باشد. شاید دروغ مصلحتی و صحبت‌های کوچک برای گونه شخصیتی که مشتاق حقیقت و عمق است دشوار باشد، اما ممکن است معماران تا آنجا پیش بروند که بسیاری از قراردادهای اجتماعی را کاملاً احمقانه بدانند. از قضا، بهتر است معماران در جایی بمانند که در آن راحت هستند – یعنی خارج از کانون توجه – که در آنجا اعتماد به نفس طبیعی در بین معماران رواج دارد، اما وقتی با افراد آشنا همکاری می‌کنند چراغ راه آنها می‌شوند و موجب جذب افراد با خلق و خو و علایق مشابه می‌گردند – که این جذب می‌تواند جنبه عاشقانه یا شکل دیگری داشته باشد.

معماران با تمایل خود برای حرکت در مسیر زندگی همچون صفحه شطرنجی بزرگ تعریف می‌شوند، جایی که مهره‌ها به طور مداوم با هوش و ملاحظه جابجا می‌کنند، همواره تاکتیک‌ها و استراتژی‌های جدید و برنامه‌های احتیاطی ارزیابی می‌نمایند، به‌طور مداوم همتایان خود را وادار به جابجایی می‌کنند تا کنترل وضعیت را حفظ کرده و در عین حال آزادی حرکت خود را به حداکثر برسانند. این بدان معنی نیست که معماران بدون توجه به ندای وجدان عمل می‌کنند، اما از نظر بسیاری از گونه‌های دیگر، تنفر معمار از اقدام بر اساس احساسات چنین چیزی را به ذهن متبادر می‌کند، و همچنین توضیح می‌دهد که چرا بسیاری از افراد شرور در داستان‌ها (و قهرمانانی که در موردشان سوءتفاهم شده است) بر اساس این گونه شخصیتی ساخته می‌شوند.

 

فایل صوتی:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *