راهکارهای مقابله با آشفتگی ذهنی در دوران کنکور

راهکارهای مقابله با آشفتگی ذهنی در دوران کنکور

راهکارهای مقابله با آشفتگی ذهنی در دوران کنکور

مشکل آشفتگی ذهنی، که ممکن است برای هر داوطلب کنکور در مقطعی یا در کل دوره آمادگی برای کنکور به صورت شدید یا کم ایجاد شود، می تواند به دلایل بسیاری به وجود بیاید، و در یک داوطلب، نسبت به دیگری متفاوت باشد. آشفتگی ذهنی یک کنکوری، ممکن است ناشی از نداشتن یک برنامه خوب مطالعاتی که جوابگوی نیازهای داوطلب است، استرس و فشار ناشی از کنکور، کم مطالعه کردن یا نتیجه خوب نگرفتن از آزمون ها و غیره … باشد. آشفتگی ذهنی، بخش مهمی از وقت و انرژی داوطلب را گرفته و باعث می شود تا داوطلب بتواند از وقت و فکر خود به خوبی استفاده کند.

راهکارهای مقابله با آشفتگی ذهنی در دوران کنکور

برنامه ریزی کنید

یکی از مهم ترین کارهایی که انجام آن در همه ی مراحل آمادگی برای کنکور لازم است و ما بارها و بارها در بیشتر مقالات خود بر آن تاکید خاصی کرده ایم و باز هم به دلیل اهمیت این موضوع بر آن تاکید می کنیم برنامه ریزی است. برنامه ریزی به قدری مهم است که اگر شما داوطلب عزیز، حتی یک روز مانده به کنکور را نیز با آن پیش بروید قطعاً در مقایسه با سایر روزها بهتر درس خوانده و بهتر نتیجه خواهید گرفت. اولین راه برای رهایی از آشفتگی ذهنی هم این است که تمام فکر و ذکر خود را روی یک برنامه متمرکز کنید و در مورد آن، خوب فکر کنید و اراده و تصمیم خود را روی آن متمرکز کرده و از طریق برنامه جداً بپرهیزید.

اگر از قبل برنامه ریزی داشته و احساس می کنید این برنامه به دلایلی، پاسخگوی شرایط فعلی شما نیست، با توجه به وضعیت خود، درس هایی که باید بخوانید و دوره کنید، تست هایی که باید بزنید و …. با همفکری و همکاری خانواده، دوستان یا مشاوران، یک برنامه ی خوب برای خود بریزید. برای اینکه دیگر دچار آشفتگی ذهنی نشوید، حتماً جوانب مختلف برنامه تان را و توقعی که از خودتان در این مدت باقی مانده دارید در نظر بگیرید.

بعد از چیدن برنامه ی جدید، بدون فکر کردن به اینکه قبلاً چه اشتباهاتی داشته و چه درس خوانده اید و در مجموع بدون افکار منفی و با تجربه گرفتن از این مدت باقی مانده، فقط و فقط درس بخوانید. اگر باز هم به این نتیجه رسیدید که برنامه شما مطابق خواسته های شما نیست، بدون نگرانی، باز هم برنامه ی خود را تغییر دهید. فقط مراقب باشد که دچار وسواس فکری نشوید و وقت زیادی را برای انجام این کار هدر ندهید.

افکار منفي را دور بريزيد


همه ما روزانه با افکار منفي در برخي از موارد مواجه مي شويم. اين افکار، ذهن بيشتر کنکوري هاي عزيز را درهم مي ريزد و باعث مي شود تا فکر و توان آنها براي يادگيري دروس و آمادگي براي کنکور بخوبي عمل نکند. نگران نباشيد؛ شما در اين زمينه تنها نيستيد، بلکه همه کنکوري‌ها در موارد و زمان هاي مختلف، دچار افکار منفي و نااميد کننده مي‌شوند؛ اما نکته مهم، اين است که بتوانيد اين افکار را دور بريزيد و بخوبي در ادامه مسير قرار بگيريد. اتفاقات گذشته را کنار بگذاريد. گذشته، گذشته است و براي تغيير آن نمي‌توانيد کاري انجام دهيد؛ جز آنکه از آن درس بگيريد؛ پس افکاري را که درباره مسايل گذشته است و ذهن شما را به خود مشغول مي‌سازند به پس زمينه برانيد؛ چون اين مسايل، جزو مسايل غيرمهم به شمار مي‌روند. مسايل حل ناشدني زندگي را که راه حلي ندارند و بايد با آنها کنار بياييد، جزو مسايل غيرمهم محسوب کرده و آنها را يادداشت کنيد. جاي آنها در پس زمينه است؛ پس به آنها اجازه جولان ندهيد و محکم بگوييد: “گذشته‌ها، گذشته است؛ مهم، آينده است و من مي توانم از پس همه چيز برآيم.”


دور ريختن افکار منفي، کار بسيار راحتي است. فقط کافي است که به صورت مداوم به اهدافتان فکر کنيد و خودتان را در رشته و دانشگاه مورد نظر خود تصور کنيد. با خود فکر کنيد که به شغلي که آرزو داريد بعد از فراغت از تحصيل، در آن مشغول باشيد، اشتغال داريد و فرد مطرحي در جامعه هستيد. عکس سردر دانشگاه مورد نظرتان را به محلي که در معرض ديدتان است، بزنيد و هنگام خوابيدن، موقع بيدار شدن يا هر وقتي که احساس خستگي و نااميدي کرديد، به آن توجه کنيد. يادتان باشد که مهم‌ترين راه براي بيرون ريختن افکار منفي، داشتن افکار مثبت است؛ پس مرتب با خود بگوييد: «من مي‌توانم؛ من مي‌توانم، به همه آنچه که در ذهن دارم برسم. من موفق مي‌شوم.»

از استرس دوري کنيد


يکي از مهم‌ترين مسايلي که باعث آشفتگي ذهني داوطلبان عزيز مي‌شود، استرس است. استرس و اضطراب، باعث مي شود که برخي از داوطلبان عزيز، پيوسته به اين نکته فکر کنند که مطالعه خوبي نداشته‌اند، ممکن است که سر جلسه نتوانند به سؤالات پاسخ دهند، وقت کافي براي مطالعه دروس در روزهاي باقي مانده ندارند و … در ادامه، همين استرس باعث مي‌شود تا شما نتوانيد بهره وري خوبي داشته باشيد و خوب درس بخوانيد؛ مضاف بر اينکه ذهن شما، پيوسته مشغول چيزهايي است که هنوز رخ نداده و ممکن است که هيچ گاه هم رخ ندهد. براي مقابله با استرس و در نتيجه جلوگيري از بروز يکي از دلايل آشفتگي ذهني، سعي کنيد که به خودتان اعتماد کنيد، خودتان را با کسي مقايسه نکنيد، از مسايلي که استرس شما را زياد مي‌کند، دوري کنيد و فقط به هدف فکرکنيد و با انگيزه و پشتکار به ادامه راه بپردازيد. نکته مهم ديگر درباره مقابله با استرس، اين است که اگر استرس شما در موضوعي خاص، بسيار زياد و غير قابل کنترل است، حتما با آن مواجه شويد يا آن را با شخصي مانند پدر و مادر يا مشاور و يا کسي از دوستان نزديکتان در ميان بگذاريد. آن وقت خواهيد ديد که موضوعي که باعث استرس و آشتگي ذهني شما مي‌شود، چقدر براي اطرافيانتان که از بيرون به آن موضوع مي‌نگرند، پيش پا افتاده است.

در مورد آن صحبت کنيد

راهکارهای مقابله با آشفتگی ذهنی در دوران کنکور
هر وقت، موضوعي، چه مربوط به کنکور و چه غير از آن، باعث آشفتگي ذهني شما شد، در مورد آن با شخصي که با او راحت هستيد و البته مي‌تواند بخوبي شما را راهنمايي کند، صحبت کنيد. صحبت کردن در مورد موضوعاتي که باعث آشفتگي ذهني تان شده است دو مزيت اصلي دارد: مي‌تواند به شما احساس تاييد شدن و شنيده شدن بدهد، و همچنين مي تواند شما را با ديدگاه‌هاي مختلف ديگران آشنا بکند.

اغلب، فقط داشتن کسي که به حرف هايتان گوش بدهد و افکارتان را درک کند، باعث مي‌شود که فوريت، شدت و کثرت افکارتان از بين برود. به همان اندازه، شنيدن افکار و ديدگاه هاي فکري طرف مقابل نيز مي‌تواند شما را با بينش و راهکارهاي جديدي آشنا کند.

یک پاسخ

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *