OU-MSEE-2020-Q2-Skyscraper-What-is-Computer-Engineering-Header

بازار کار و فرصت های شغلی رشته مهندسی کامپیوتر

در رابطه با بازار کار و فرصت های شغلی رشته مهندسی کامپیوتر لازم است بدانید که این رشته به دلیل کاربردی بودن در جوامع امروزی در وضعیت مناسبی قرار دارد و فارغ التحصیلان این رشته با بیکاری مواجه نخواهند شد.فارغ التحصیلان این رشته می توانند در شرکت های تولید کننده قطعات و دستگاه ها ، مراکز صنعتی و تولیدی به فعالیت های طراحی و پیاده سازی سیستم‌های کامپیوتری سفارشی ، ارتقا کیفیت سخت افزار موجود به وسیله اصلاح‌ های نرم افزاری و سخت افزاری ، ارتقا کیفیت شبکه های موجود، ایجاد شبکه های کامپیوتری به فعالیت بپردازند. دانشجویان دو سال آخر این رشته نیز می توانند وارد بازار کار شوند و مشغول به کار شوند.

.اما اگر بخواهیم به معرفی این رشته بپردازیم باید بگوییم که رشته مهندسی کامپیوتر ترکیبی از مباحث رشته‌های مهندسی الکترونیک، مهندسی برق و طراحی نرم‌افزار است که به طراحی، توسعه و تولید سیستم‌های کامپیوتری می پردازد.در واقع هدف از این رشته تربیت کارشناسانی است که بتوانند در زمینه تحلیل، طراحی، ساخت و راه اندازی دستگاه ها و مجموعه های سخت افزاری جدید، بررسی و شناخت مجموعه های سخت افزاری و نرم افزاری موجود، نگه داری، عیب یابی و تعمیر و اصلاح و توسعه به فعالیت بپردازند.رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی دو گرایش سخت افزار و نرم افزار را در برمی گیرد.گرایش سخت افزار فعالیت های آموزشی، پژوهشی و صنعتی در خصوص قطعات، بردها، تجهیزات و در نهایت سیستم های کامپیوتری در مقیاس های مختلف را شامل می شود و گرایش نرم افزار نیز آموزش و پژوهش در زمینه زبان های مختلف برنامه نویسی، سیستم های عامل مختلف و طراحی انواع الگوریتم ها را در بر می گیرد.
طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی در رشته مهندسی کامپیوتر  4 سال( 8 ترم ) می باشد. این رشته در مقطع کارشناسی 140 واحد درسی را در برمی گیرد که  20 واحد آن مربوط به دروس عمومی ، 21 واحد مربوط به دروس پایه ، 59 واحد مربوط به دروس اصلی ، 25 واحد مربوط به دروس تخصصی ، 15 واحد هم به دروس اختیاری اختصاص دارد.اما در رابطه با تعیین گرایش در مقطع کارشناسی نیز توجه داشته باشید که دانشجویان در صورتی که 50 واحد درسی پایه و اصلی را براساس انتخاب خود بگذرانند می توانند با توجه به امتیازی که توسط گروه آزمایشی تعیین می شود، گرایش خود را مشخص نمایند.

خواندن همه بستن

مشاغل و بازار کار رشته‌ی مهندسی مکانیک

با توجه به پیشرفت‌های صنعتی چند ساله‌ی اخیر کشور، مهندسین مکانیک بیش‌ازپیش در گرداندن چرخ صنعت دخیل شده‌اند و راه همواره برای رشد و ترقی آن‌ها گشاده است. در ادامه‌ی مطلب می‌خواهیم بازار کار و مشاغل مرتبط هرکدام از گرایش‌های مختلف این رشته را بیان کنیم.

این رشته دارای سه گرایش طراحی جامدات، حرارت و سیالات، ساخت و تولید در مقطع لیسانس است که البته در دانشگاه صنعتی شریف گرایش‌های دیگری نیز دارد.

گرایش مکانیک و مشاغل مرتبط با آن

این گرایش یکی از اصلی‌ترین گرایش‌های رشته‌ی مکانیک است که رفتار مواد جامد تحت اثر بارگذاری‌های خارجی را مورد بررسی قرار می‌دهد. هدف این گرایش پرورش متخصصانی است که مراکز تولید و کارخانه‌ها، اجزا و مکانیزم ماشین‌آلات مختلف را طراحی کنند.
فارغ‌التحصیلان این رشته پس از تحصیل می‌توانند در کارخانه‌هایی مثل خودروسازی، صنایع نفت، ذوب فلزات و صنایع غذایی و غیره مشغول به کار شوند. این گرایش در صنایع خودروسازی، هوافضا، دریانوردی، نظامی، نیروگاهی، ساختمان‌سازی، لوازم‌خانگی و … به‌طور مستقیم و در برخی دیگر مانند صنایع پتروشیمی، پزشکی، داروسازی، هسته‌ای و … به‌طور غیرمستقیم دخالت دارد، ازاین‌رو فارغ‌التحصیلان این گرایش می‌توانند در تمامی این صنایع و حیطه‌ها مشغول به کار شوند.

گرایش حرارت و سیالات و مشاغل مرتبط با آن

طراحی و محاسبه‌ی اجزا سیستم‌هایی که اساس کارشان تبدیل انرژی، انتقال حرارت و جرم است به گرایش مکانیک حرارت و سیالات مربوط می‌شود.
این افراد می‌توانند در زمینه‌های بسیاری همچون طراحی و ساخت ماشین‌آلات و قطعات از جمله ماشین‌آلات تولیدی تمامی صنایع، لوازم خانگی و تجهیزات پزشکی، طراحی و ساخت وسایل و تجهیزات حمل‌ونقل زمینی، دریایی و هوایی، ساخت تجهیزات دفاعی مثل تانک، راکت، اژدر و پل‌های متحرک، ساخت روبات‌ها، بازوهای مکانیکی و سیستم‌های تولید، طراحی و ساخت تجهیزات و سیستم‌های انتقال و تصفیه آب، سیستم‌های مکانیکی و کنترلی پالایشگاه‌ها و کارخانجات شیمیایی، طراحی و ساخت تأسیسات حرارتی و برودتی ساختمان‌ها و اماکن، بالابرها و آسانسورها و سیستم‌های حمل‌ونقل، ساخت ماشین‌آلات تغلیظ و بازیافت مواد مثل کارخانجات قند، کاغذسازی، سیمان، نساجی، نمک و کنسانتره و… مشغول بکار شوند.

گرایش ساخت و تولید و مشاغل مرتبط با آن

این گرایش در مقطع کاردانی و کارشناسی دارای دو گرایش قالب‌سازی و ماشین‌ابزار است که در مقاطع تحصیلی بالاتر به سه گرایش سیستم‌های تولید صنعتی، شکل‌دهی فلزات و مکاترونیک تقسیم می‌شود. در این رشته افراد با استفاده از تکنولوژی‌های ابزارسازی، ریخته‌گری، جوشکاری، فرم دادن فلزات و … اقدام به ساخت و تولید ماشین‌آلات و صنایع کشاورزی، نظامی، ماشین‌سازی، ابزارسازی، خودروسازی و … می‌کنند.
فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در صنعت‌های مختلف مثل ماشین‌سازی، ابزارسازی، خودروسازی، صنایع کشاورزی، صنایع هوایی و تسلیحاتی به ساخت و تولید ماشین‌آلات، طراحی کارگاه و یا کارخانه‌ی تولیدی بپردازند و نظارت و بهره‌برداری و اجرای صحیح طرح‌ها را عهده‌دار شوند.

خواندن همه بستن
مهندسی مکانیک
Civil-engineers

زمینه‌های اشتغال رشته مهندسی عمران

مراكز مختلفی بصورت مستقیم و غیرمستقیم در فعالیت‌های عمرانی نقش دارند كه هر یك به تناسب نوع فعالیت خود، اقدام به جذب فارغ‌التحصیلان این رشته می‌كنند. وزارت‌خانه‌های مسكن و شهرسازی، راه و ترابری، جهاد سازندگی و نیرو بصورت گسترده‌تر و سایر وزارت‌خانه‌ها، اداره‌ها، سازمان‌ها و مراكز دولتی و خصوصی نظیر وزارت‌خانه‌های آموزش و پرورش، كشاورزی، فرهنگ و آموزش عالی، بانك‌ها و 

بصورت مستقیم برای كارهای عمرانی خود مثل طرح و محاسبه، اجرا و نظارت بر اجرا، نیاز به استخدام مهندسان عمران دارند، علاوه بر آن، شركت‌های مختلف مهندسان مشاور كه در كشور بصورت گسترده وظیفه طراحی، محاسبه و نظارت بر اجرای پروژه‌های ساختمانی را بر عهده دارند، همچنین شركت‌های ساختمانی و راه‌سازی دولتی و خصوصی كه در اجرای این طرح‌ها فعالیت دارند، تعداد كثیری از فارغ‌التحصیلان عمران را استخدام می‌كنند.

خواندن همه بستن

زمینه‌های اشتغال رشته مهندسی برق

برای معرفی و آشنایی با رشته مهندسی برق باید بگوییم که این رشته از زیر مجموعه های مهندسی است که به مطالعه ی الکتریسیته،الکترونیک و الکترومغناطیس می پردازد و با توجه به گسترده شدن استفاده از انرژی الکتریکی روز به روز شاهد گرایش داوطلبان به تحصیل در رشته مهندسی برق هستیم. 

رشته مهندسی برق بر پایه دروسی مثل فیزیک و ریاضیات استوار است و به همین خاطر علاقه مندان به این رشته درصورت تسط بر این دروس می توانند به کسب رتبه قبولی در این رشته امیدوار باشند.ضمن اینکه از تسط بر زبان انگلیسی نیز غافل نشوید.رشته مهندسی برق در مقطع کارشناسی 5 گرایش مهندسی قدرت ، مهندسی الکترونیک، مهندسی مخابرات مهندسی کنترل، مهندسی پزشکی (بیوالکتریک ـ بیوانفورماتیک در برخی دانشگاه‌ ها) را دربرمی گیرد.ضمن اینکه در برخی دانشگاه‌ها، دانشجویان می بایست پس از گذراندن 3 تا 5 ترم گرایش مورد نظر خود را انتخاب نمایند.
اگر قصد تحصیل در رشته مهندسی برق را دارید به این نکته توجه داشته باشید که از عوامل موفقیت در این رشته توانایی انجام کارهای عملی می باشد ،بنابراین مهارت در این زمینه تعیین کننده ادامه مسیر شما خواهد بود.ساخت و تولید – ماشین آلات صنعتی و کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی، پژوهش های علمی – آکوستیک، اپتیک، فیزیک و فناوری نانو، مخابرات و ارتباطات – موبایل، رادیو، تلویزیون و ارتباطات ماهواره ای،حمل و نقل – سیستم های الکترونیکی خودرو، سیستم های رد یابی و مسافت سنج، هوا و فضا – رادار، سیستم های هوانوردی و ارتباطی و … از جمله وظایف مهندسان برق در صنایع مختلف می باشد.

خواندن همه بستن
مهندسی برق
مهندسی عمران

تفاوت ها و شباهت های مهندسی عمران و معماری

مهندس معمار با تکیه بر علم مهندسی، ذوق هنری و شناختی که از فرهنگ، آداب و رسوم، جغرافیای انسانی و طبیعی محل مورد نظر دارد به طراحی نقشه های ساختمان های جدید و برنامه بازسازی و محافظت از ساختمان های قدیمی ، طرح ریزی ترکیب و نحوه قرار گیری مجموعه ای از ساختمان ها و فضا های اطراف آن ها می پردازد.

 همچنین نظارت مستقیم بر فعالیت دیگر مهندسان عمران – تأسیسات الکتریکی – تأسیسات مکانیکی بر عهده مهندس معمار می باشد.مهندس معمار کار طراحی ساختمان ها و بناها را مطابق با ایده های فردی، نیازهای جامعه، قوانین و مقررات موجود و خواست و سلیقه کارفرما انجام می دهد.
از جمله تفاوت های کار مهندس عمران و مهندس معمار می توانیم به این مورد اشاره کنیم که مهندسان عمران به جنبه ی فنی یک سازه بسیار بیشتر اهمیت می دهند در حالی که مهندسان معمار علاوه بر اصول فنی، به جنبه های زیبایی شناختی، روانشناسی و فرهنگی آن بنا نیز توجه دارند.در واقع کار مهندس معمار و مهندس عمران در برخی از پروژه های موجود در کشور با یکدیگر تداخل دارد و گاهی به جای مهندس معمار از مهندس عمران و برعکس استفاده می شود.

اگر بخواهیم بدون مقدمه به معرفی رشته مهندسی معماری بپردازیم باید بگوییم این رشته برای افرادی که علاقه شدیدی به ساخت و ساز و هنر دارند بهترین گزینه برای تحصیل خواهد بود. معماری را می توان سبک طراحی و شیوه ساخت و ساز ساختمان‌ ها و دیگر سازه‌ های فیزیکی دانست  که هنر و فن طراحی و ساختن بنا ها، فضا های شهری و دیگر فضا های درونی و بیرونی برای پاسخ هماهنگ به نیازهای کارکردی و زیباشناسانه است.رشته معماری شامل دو جنبه هنری و فنی است که دروسی مثل طراحی، زیبایی شناسی و نحوه زیبا کردن حجم‌ها ،نماها و پلان‌ ها به هنر مرتبط است و دروسی مثل سازه‌ های بتنی و فلزی، مقاومت مصالح، ایستایی، تاسیسات مکانیکی و الکتریکی اختصاص به جنبه‌ فنی این رشته دارد.مدیریت پروژه های ساخت و ساز ، بستن قرارداد با پیمانکاران ، نظارت بر کار تکنسین ها و کارگران ،مشورت با مشتری به منظور تعیین نیاز مشتری ،تهیه نمودن طرح ها و نقشه های پروژه با استفاده از نرم افزارهای طراحی و مدل سازی کامپیوتری ، همکاری های لازم و مشارکت با سایر مهندسان از جمله وظایف مهندسان معمار می باشد.
اگر قصد تحصیل در رشته مهندسی معماری را دارید لازم است بدانید که این رشته در مقطع کارشناسی در مجموع 140 واحد درسی را در برمی گیرد که 20 واحددرسی آن مربوط به دروس عمومی،29 واحد درسی آن مربوط به دروس پایه،60 واحد مربوط به دروس اصلی، 27 واحد دروس تخصصی و 4 واحد درسی آن هم به دروس اختیاری اختصاص دارد.

خواندن همه بستن

بازار کار و فرصت های شغلی رشته روانشناسی

فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی در رشته روانشناسی می توانند در مراکز دولتی از جمله بهزیستی، شهرداری، نیروی انتظامی، سازمان زندان ها، کانون اصلاح و تربیت،بیمارستان ها، مراکز مشاوره ،در مهد کودک به عنوان مربی مهد و در آموزش و پرورش به عنوان معلم و یا مشاور مدرسه مشغول به کار شوند.ضمن اینکه با دریافت مجوز از بهزیستی می توانند برای تاسیس مهد کودک و خانه سالمندان اقدام نمایند.

در رابطه با بازار کار و موقعیت های شغلی رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد نیز لازم است بدانید که بازار کار در این مقطع در گرایش های روانشناسی عمومی، روانشناسی بالینی، روانشناسی بالینی کودک و نوجوان و روانشناسی شخصیت، یکسان است و فارغ التحصیلان می توانند به عنوان کارشناس در مراکز دولتی مثل بهزیستی، شهرداری، نیروی انتظامی، سازمان زندان ها، کانون اصلاح و تربیت،به عنوان معلم یا مشاور مدرسه در آموزش و پرورش، در کلینیک های درمان اعتیاد – کلینیک های درمانی و مشاوره ای و همکاری با روانپزشکان در زمینه های تشخیصی و درمانی فعالیت کنند و یا با دریافت مجوز از سازمان نظام روانشناسی برای تاسیس کلینیک مشاوره اقدام نمایند.

یکی از رایج ترین تعریفی که برای معرفی ” رشته روانشناسی “ به کار برده می شود این است که روانشناسی را علم مطالعه رفتار و فرایند‌های ذهن موجود زنده علی الخصوص انسان بر اساس روش علمی می دانند.در واقع این رشته به مباحث رفتار و فرایندهای روانی از جمله احساس، ادراک، شخصیت، تفکر، هوش، حاقظه، هیجان و انگیزیش و … می‌پردازد. رشته روانشناسی یک رشته کاربردی است که با تمامی جنبه های زندگی انسان ها در ارتباط است و در جامعه امروزی روز به روز نیاز بیشتری به وجود این علم در زندگی مان احساس می شود به همین خاطر است که این رشته در بین داوطلبان کنکوری از محبوبیت خاصی برخوردار است.اما هدف از ایجاد این رشته چیست؟هدف از این رشته تربیت افرادی است که مفاهیم و اصول نظری و عملی  و روش های پژوهش در این علم را فرا بگیرند و در گرایش مربوطه به کار گیرند.
از جمله مهارت ها و توانایی هایی که سبب موفقیت دانشجویان در این رشته می شود می توانیم به انعطاف پذیری، مهارت های تصمیم گیری و حل مساله، علاقه به انسان ها و کمک به آن ها در حل مشکلاتشان و … اشاره کنیم.اگر قصد تحصیل در این رشته را دارید لازم است بدانید که رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی سه گرایش  1- روانشناسی بالینی 2- روانشناسی عمومی 3- روانسنجی را در بر می گیرد.تعداد کل واحدهای درسی دوره کارشناسی روانشناسی شامل  144 واحد درسی می باشد که 23 واحد مربوط به دروس عمومی، 71 واحد مربوط به دروس پایه و اصلی، 40 واحد مربوط به دروس اختصاصی و 10 واحد هم مربوط به دروس انتخابی برای شاخص ها و گرایش های این رشته می باشد.

خواندن همه بستن
روانشناسی
وکالت

بازار کار و فرصت های شغلی رشته حقوق

در رابطه با بازار کار رشته حقوق لازم است به اطلاعتان برسانیم که فارغ التحصیلان این رشته با توجه به میزان توانمندی هایشان و دیگر مواردی که در ابتدای مطلب به آن اشاره کردیم می توانند در شغل هایی از جمله مثل وکالت دعاوی دادگستری، مشاور حقوقی بانک ها، شهرداری ها، شرکت ها و وزارتخانه ها و سردفتری دفاتر اسناد رسمی جذب بازار کار شوند و کسب درآمد کنند.

همانطور که می دانید مهمترین زمینه شغلی این رشته وکالت است. اما دریافت پروانه وکالت به چه صورت است؟ برای دریافت پروانه وکالت لازم است که فارغ التحصیلان پس از دریافت مدرک کارشناسی، در آزمون ورودی کانون وکلای دادگستری مرکز شرکت  کنند و پس از گذراندن دو سال دوره کارآموزی برای کسب پروانه وکالت اقدام نمایند.همچنین توجه داشته باشید که فارغ التحصیلان با دریافت مدرک دکتری از دانشگاه های معتبر این امکان را دارند تا به تدریس در دانشگاه ها بپردازند.

یکی از پر مخاطب ترین و محبوب ترین رشته علوم انسانی رشته حقوق است که دلیل این محبوبیت را می توانیم در جذابیت این رشته که ماهیت آن پرداختن به استدلال و منطق و درک قوانین و مقررات است و همچنین بازار کار و درآمد بالای این رشته جستجو کنیم.در واقع آثار حقوقی مرتبط با روابط اجتماعی در زمینه های مربوط به روابط میان دولت و مردم همچنین روابط شخصی مردم، همه و همه اختصاص به علم حقوق دارد و علم حقوق نیز با مسائل مربوط به جامعه شناسی، علوم فلسفی و همچنین روانشناسی مرتبط است.از عوامل موفقیت فارغ التحصیلان رشته حقوق می توانیم به داشتن ویژگی هایی از جمله قدرت استنباط بالا ،قدرت استدلال، جسارت، خلاقیت ذهنی و از همه مهمتر فن بیان خوب  اشاره کنیم.ضمن اینکه تسلط بر زبان و ادبیات فارسی حقوقدانان به دلیل اینکه بتوانند در جایگاه حقوقدان از عهده پرونده های سپرده شده بر آیند و با زبانی سلیس کسانی که مورد خطاب او قرار می گیرند را قانع کنند نیز از ویژگی های دیگر یک حقوقدان موفق می باشد.
هدف اصلی از ایجاد این رشته پرورش متخصصانی مجرب و کارآمد است که بتوانند در زمینه هایی از جمله قضاوت، وکالت، کارشناسی حقوق و سردفتری اسناد رسمی به فعالیت بپردازند.تعداد کل واحدهای درسی رشته حقوق در مقطع کارشناسی 135 واحد درسی می باشد که 20 واحد درسی مربوط به دروس عمومی، 15 واحد درسی مربوط به دروس پایه، 94 واحد درسی مربوط به دروس تخصصی و 6 واحد درسی هم مربوط به دروس اختیاری می باشد.

خواندن همه بستن

بازار کار و فرصت های شغلی رشته حسابداری

همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم رشته حسابداری به لحاظ بازار کار و فرصت های شغلی در جایگاه مناسبی قرار دارد.به این دلیل که کلیه موسسات و کارخانه ها و دیگر مراکز به حسابدار نیازمند هستند و آینده شغلی درخشان و فرصت های شغلی زیادی برای فارغ التحصیلان رشته حسابداری در بخش های دولتی، خصوصی و یا آزاد فراهم است.

بنابراین فارغ التحصیلان این رشته نسبت به سایر رشته ها کمتر با مشکل بیکاری مواجه می شوند.ضمن اینکه فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان حسابدار، حسابرس مدیر مالی،کارشناس امور مالیاتی کارمند بانک، رییس بانک،کارشناس پشتیبانی نرم افزار تحلیل گر مالی در مؤسسات و واحدهای تجاری (دولتی یا خصوصی )، شرکت ها و مؤسسات تجاری و غیر انتفاعی،در شعبه‌ها و سرپرستی بانک ها،مؤسسات بیمه ، ادارات دارایی، واحدهای صنعتی و شرکت های تولیدی با توجه به گرایش تحصیلی شان مشغول به کار شوند.ضمن اینکه حسابداران این امکان را دارند که پس از مدتی اشتغال به کار حسابداری ،در سمت مدیریت مالی واحدهای تجاری به فعالیت بپردازند.

ابتدا برای آشنایی با این رشته لازم است بدانید که در واقع حسابداری یک سیستمی است که همانطور که از نامش مشخص است در آن فرآیند جمع‌آوری، طبقه‌بندی ، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارش های مالی و صورت های حسابداری در شکل‌ ها و روش های خاص انجام می‌گیرد.هدف از رشته حسابداری آموزش و تربیت متخصصانی است که در زمینه های مرتبط با جمع آوری و طبقه بندی اطلاعات، تهیه گزارشات مالی و …به ایفای نقش بپردازند. همچنین دلیل محبوبیت زیاد این رشته را می توان در بازار کار مناسب این رشته جستجو کرد و با توجه به رکود اقتصادی و مسائل و مشکلات مالی که در موسسات و شرکت‌ ها وجود دارد وجود حسابدار مالی که بررسی مسائل مالی بپردازد به شدت احساس می شود.به این نکته توجه داشته باشید که تجزیه و تحلیل علمی داده های مالی شرط اصلی انجام حسابداری است، بنابراین انجام امور مالی بدون تحصیلات دانشگاهی در زمینه ثبت دفتری وقایع مالی می باشد، نه امور مربوط به حسابداری.
در ایران علاقه مندان به این رشته امکان تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را خواهند داشت.رشته حسابداری در مقطع کارشناسی ارشد گرایش هایی از جمله گرایش حسابرسی، گرایش حسابداری و گرایش حسابداری مدیریت و در مقطع دکتری گرایش حسابداری را در بر می گیرد.طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی رشته حسابداری با کارآموزی 5 سال است .توجه داشته باشد که دوره کارآموزی در واحدهای دولتی،بازرگانی، تولیدی،موسسات حسابرسی با نظر گروه آموزشی حسابداری در موسسات آموزش عالی انجام می گیرد. تعداد کل واحد های این رشته در مقطع کارشناسی شامل 160 واحد درسی است که ، 10 واحد کارآموزی، 20 واحد آن مربوط به دروس عمومی، 50 واحد دروس پایه،71 واحد دروس اختصاصی،10 واحد هم به کار آموزی معادل اختصاص دارد.

خواندن همه بستن
حسابداری
پرستاری

بررسی بازار کار و آینده شغلی رشته پرستاری

در صورتی که علاقه مند به تحصیل در رشته پرستاری هستید لازم است پیش از انتخاب رشته در خصوص بازار کار این رشته آگاهی لازم را بدست آورید. در رابطه با فرصت های شغلی این رشته لازم است بدانید که استخدام پرستار در بیمارستان ها براساس سطح تحصیلات (کارشناسی ، کارشناسی ارشد ، دکتری) صورت می گیرد.

فارغ التحصیلان رشته پرستاری می توانند در بیمارستان ها ، درمانگاه ها ، مراکز درمانی و مراکز نگهداری سالمندان و کودکان دولتی و خصوصی به عنوان پرستار شیفت ،سرپرستار ،سوپروایزر بالینی، سوپروایزر کنترل عفونت ، سوپروایزر آموزشی ، ریاست پرستاری بیمارستان مشغول به کار شود. لازم به ذکر است که فارغ التحصیلان رشته پرستاری می توانند به صورت مستقل برای تاسیس مرکز بهداشت خصوصی (جهت ارزیابی وضعیت سلامت افراد جامعه) و یا تاسیس مهدکودک اقدام نمایند.

برای آشنایی با رشته پرستاری و کار پرستاران باید بگوییم که پرستاران یکی از اعضای بسیار مهم در کادر و تیم پزشکی و مراقبتی و بهداشتی می باشند و نقش های بسیاری از جمله نقش های مراقبتی ، درمانی ، حمایتی ، مشاوره ای ، مدیریتی و … دارند.در رابطه با وظایف هایی که پرستاران بر عهده دارند نیز لازم است بدانید که یاری نمودن به پزشکان و سایر کادر بیمارستان، ثبت مشخصات بیمار در پرونده ی پزشکی و همچنین ارائه گزارشات پرستاری،همکاری با بخش های مختلف بیمارستان،دادن داروها ی بیمار مطابق به دستورات پزشک معالج، انجام دادن کارهای تزریقاتی ، تزریق خون ، تمیز کردن و پانسمان زخم های بیماران و … از جمله وظایفی است که پرستاران بر عهده دارند.
اگر رشته پرستاری را به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب کرده اید باید به این نکته توجه داشته باشید که برای موفقیت در رشته پرستاری (به دلیل ارتباط با بیماران ) داشتن ویژگی های نظیر توانایی ذهنی و جسمی مناسب، صبر و همدردی و حس دلسوزی،احترام و داشتن برخورد مناسب با بیماران ،حفظ آرامش در شرایط بحرانی ، علاقه و تمایل قلبی برای کمک به دیگران و … لازمه این رشته است. بنابراین پیش از انتخاب رشته و تحصیل در آن می بایست با روحیات خود کاملا آشنایی داشته باشید تا در طول دوره تحصیل با مشکل مواجه نشوید.البته این مورد را هم در نظر داشته باشید که رشته پرستاری به لحاظ بازار کار در وضعیت مناسبی قرار دارد و تنوع محیط کار پرستاران بسیار زیاد است و خوشبختانه اغلب فارغ التحصیلان این رشته جذب بازارکار می شوند و با بیکاری مواجه نخواهند شد.
اگر قصد تحصیل در رشته پرستاری را دارید لازم است بدانید که رشته پرستاری در مقطع کارشناسی 130 واحد درسی را دربرمی گیرد که 22 واحد درسی مربوط به دروس عمومی،15 واحد درسی مربوط به دروس پایه ،54 واحد درسی مربوط به دروس تخصصی ،18 واحد درسی مربوط به دروس کار آموزی و 21 واحد هم به دروس کارآموزی درعرصه اختصاص دارد.

خواندن همه بستن

بازار کار و موقعیت های شغلی رشته فیزیوتراپی

افرادی که از رشته فیزیوتراپی ، فارغ التحصیل می شوند ، از لحاظ اشتغال نگرانی نخواهند داشت. بیمارستان ها ، درمانگاه ها ، مراکز توانبخشی ، فدراسیون های ورزشی ، هلال احمر و … از جمله مکان هایی هستند که امکان اشتغال برای یک فیزیوتراپیست را فراهم می آورند. هم چنین افرادی که به قدر کافی مهارت و سابقه کاری داشته باشند ، می توانند با تاسیس یک مرکز فیزیوتراپی ، به صورت خصوصی مشغول فعالیت شوند.

بد نیست بدانید که فیزیوتراپی را درآمدزاترین رشته مرتبط با ورزش می دانند. علت هم که کاملا مشخص است! ورزش کاران حرفه ای در حین فعالیت ممکن است دچار مصدومیت هایی شوند که تا مدت ها از ادامه رشته ورزشی خود محروم شوند. از همین رو جهت بهبود اوضاع جسمانی خود به فیزیوتراپیست ها مراجعه می کنند تا هر چه سریع تر ، سلامت خود را به دست آورند.
یکی دیگر از عواملی که بر رشد بازار کار این رشته تاثیر دارد ، رشد جمعیت سالمندان است. چرا که سالمندان جزو اقشاری هستند که بیش از سایرین به انجام حرکات توانبخشی نیاز دارند. بنابراین با توجه به افزایش تعداد آن ها و گذر زمان ، آینده شغلی فیزیوتراپیست ها بیشتر تضمین می شود.
یکی دیگر از موارد جالب که باعث بهبود آینده شغلی این رشته می شود ، نشستن زیاد است! از آن جا که امروزه مشاغل زیادی با کامپیوتر انجام شده و افراد مجبورند ساعت های زیادی را به صورت نشسته کار کنند ، صدمات بسیاری بر آن ها وارد می شود. بنابراین لازم است برای بهبود اوضاع خود ، به مراکز فیزیوتراپی مراجعه نمایند. چنین عواملی باعث شده است که فیزیوتراپی ، از سوی یک سایت آمریکایی ، دومین شغل رو به رشد در سال 2017 شناخته شود. به طوری که میزان استخدام فیزیوتراپیست های آمریکایی در سال های 2010 تا 2020 با افزایش 39 درصدی رو به رو است. این آمار در حالی است که میزان افزایش استخدام سایر مشاغل حدود 14 درصد می باشد.

فیزیوتراپی ، یکی از رشته های توانبخشی است که توسط حرکات فیزیکی ، به درمان بیماران و بهبود معلولین تا حد ممکن ، می پردازد. فیزیوتراپی را با عنوان طب فیزیکی نیز می شناسند. زیرا این روش درمان ، بدون استفاده از هیچ گونه دارو و مواد شیمیایی صورت می گیرد.
هدف از ارائه این رشته در دانشگاه ها ، تربیت متخصصانی است که بتوانند طبق دستورات پزشک ، به درمان فیزیکی بیماران بپردازند. از جمله صدماتی که توسط طب فیزیکی قابل درمان هستند عبارتند از : بیماری های مفصلی ، روماتیسمی ، ضایعات ورزشی و … .
علاقه مندان به این رشته می توانند تا مقطع دکتری به ادامه تحصیل بپردازند. لازم به ذکر است که مقطع کارشناسی رشته فیزیوتراپی فاقد هرگونه گرایش بوده و فارغ التحصیلان ، می توانند از مقطع ارشد تا دکتری ، گرایش مورد علاقه خود را انتخاب نمایند. طول دوره کارشناسی پیوسته برای این رشته ، 4 سال و به طور میانگین شامل 135 واحد درسی و 24 واحد کارآموزی می باشد.

خواندن همه بستن
دندانپزشکی

درآمد حاصل از دندانپزشکی

اغلب تصور می شود که بیشتر درآمد یک دندانپزشک صرف تهیه مواد مصرفی او برای بیماران می شود اما جالب است بدانید که از تمام هزینه پرداختی ، طی یک دوره درمان ، تنها 10 تا 12 درصد آن ، هزینه مواد مصرفی می باشد و باقی آن به عنوان هزینه های جانبی و دستمزد پزشک پرداخت می شود. این هزینه پرداختی در کمترین صورت بین 100 تا 150 هزار تومان می باشد که برای یک کار جزئی مبلغ کمی نیست!

باید توجه داشت که درآمد هر دندانپزشک بسته به محل و شرایط کاری اش متفاوت است. به عنوان مثال شاغلین مراکز دولتی مشمول درآمد کمتری نسبت به دارندگان مطب شخصی می باشند. یا دندانپزشکانی که در کلینیک های خصوصی مشغول به کار هستند علاوه بر حقوق ثابت خود ، به ازای هر بیمار ، درصدی نیز دریافت می کنند.
دندانپزشک مستقلی که دارای مطب شخصی می باشد هرچه از تخصص و مهارت بیشتری برخوردار باشد درآمد بیشتری کسب خواهد کرد. به نحوی که حتی بتواند تمام مخارج راه اندازی یک مطب ، که شامل تهیه تجهیزات پزشکی ، تهیه مواد مصرفی و خرید و اجاره مکان مناسب و از این قبیل هزینه ها است ، را جبران کند.

دندانپزشکی را می‌ توان علم تخصصی تشخیص و درمان بیماری‌ های دهان و دندان ، به عنوان عضوی مهم در سلامت جسم و روح ، زیبایی و ادا کردن درست کلمات ، درنظر گرفت. در گذشته دندانپزشکی و دندانسازی را باهم برابر می دانستند در صورتی که این چنین نمی باشد. یک دندانپزشک علاوه بر داشتن مهارت و تکنیک مورد نیاز برای درمان بیماران ، می بایست ، با تسلط بر دروس دوره تحصیل ، علم مورد نیاز برای آن را نیز کسب کند. در غیر این صورت فقط به صورت عملی روی دندان کار کرده و دانش لازمه را ندارد پس با یک دندانساز تفاوتی نخواهد داشت!
در مقطع دکترای عمومی این رشته ، آموزش نحوه رعایت بهداشت ، پیشگیری و درمان بیماری های دهان و دندان مطرح است. این مقطع ، دارای دو دوره مجزای 2 و 4 ساله می‌ باشد که در دو سال آغازین ، دانشجویان ، دروس علوم پایه را گذرانده و پس از آن ، وارد دوره تخصصی دندانپزشکی می‌ شوند و دروس اختصاصی خود را در زمینه های مختلف می‌ گذرانند. درنهایت ، قادر به تشخیص بیماری های دهان و دندان خواهند بود و در حد یک دندانپزشک عمومی ، در راستای درمان آن ها تلاش می‌ کنند.

خواندن همه بستن

دوره های تحصیلی رشته پزشکی

علوم پایه

در این دوره به علت آشنا نبودن دانشجویان ، به مباحث پایه علوم بالینی پرداخته می‌ شود. طول این دوره ، 2 سال است و دانشجویان پس از این 2 سال ، به منظور ورود به دوره بعدی ، در آزمونی جامع ، شرکت می‌ کنند.

نشانه‌ شناسی و فیزیوپاتولوژی

طول این دوره 6 ماه بوده و در این دوره دانشجویان به فراگیری مطالبی هم چون آگاهی از مبانی فیزیولوژیک ، شناخت ساز و کار بیماری‌ ها و عوامل مؤثر در آن‌ ها ، تشخیص انواع بیماری‌ ها ، نشانه ها و راه های درمان آن ها ، می‌ پردازند.

کارآموزی بالینی

طول این دوره 20 ماه می‌ باشد و دانشجویان به شناخت بیماری ها و علائم و راه های درمان آن ، از لحاظ بالینی و آزمایشگاهی می پردازند تا بتوانند در زمان مواجهه با بیمار ، به بهترین نحو ممکن ، به پیش گیری و درمان کمک کنند.

کارورزی بالینی

طول این دوره 18 ماه است. هدف این دوره ، پرورش مهارت و قدرت تصمیم‌ گیری کارورزان و افزایش اعتماد به نفس آن ها ، از طریق برخورد مستقیم‌ با مسائل بهداشتی – درمانی و قبول مسئولیت در این زمینه ، می‌ باشد.

کارورزی

در این دوره کارورزان به مناطق محروم رفته و مشغول به گذراندن طرح کارورزی خود می‌ شوند اما لازمه ورود به این دوره ، گذراندن و موفقیت در آزمون جامعی است که قبل از این مرحله برگزار می شود و شامل کلیاتی از دروس پایه ، اصلی و عمومی فیزیولوژی و علوم بالینی است.

خواندن همه بستن
داروسازی

معرفی رشته داروسازی

همان طور که از نام رشته داروسازی پیداست، این رشته نقش مهمی در رابطه با تولید و ساخت دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و هم چنین میزان تأثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحران‌ های بیماری‌ زا ایفا می کند.

فرموله کردن ماده یعنی تبدیل ماده به قرص ، کپسول ، شربت و… که برای بیمار قابل مصرف باشد، از دیگر نقش های یک دکتر داروساز به شمار می رود.
طول دوره تحصیل برای دانشجویان داروساز بین 5 و نیم تا 6 سال می باشد که در ابتدا وارد مقطع دکتری عمومی می شوند. دروس این رشته همانند رشته پزشکی و دندانپزشکی از دو بخش علوم پایه و دروس اصلی و تخصصی تشکیل می شود که دانشجویان می بایست پس از گذشت تقریبا دو سال و گذراندن واحدهای درسی مربوطه، در آزمونی تحت عنوان آزمون علوم پایه که هر ساله در دو نوبت از سوی سازمان سنجش و آموزش پزشکی کشور برگزار می گردد، شرکت نمایند.

قبولی در آزمون علوم پایه داروسازی به منزله کسب مجوز برای ورود به مرحله بعد و فراگیری دروس اصلی و تخصصی این رشته می باشد. البته این دسته از دانشجویان به منظور ورود به دوره کارورزی خود نیز مستلزم شرکت در آزمون مربوطه (آزمون پیش کارورزی که هر ساله دو بار برگزار می شود.) بوده که صرفا با کسب حدنصاب نمره مجاز به گذراندن دوره کارورزی خود می باشند. در نهایت نیز دانشجویان باید به مدت 2 سال، دوره طرح نیروی انسانی خود را گذرانده و پس از آن بسته به میل و رغبت خود می توانند در آزمون دکترای تخصصی شرکت نمایند.
شرکت در آزمون های مختلف و مطالعه دروس سخت رشته داروسازی گواه آن است که علاقه مندان این رشته برای رسیدن به اهداف خود راه سختی را در پیش دارند و تلاش و اراده در این مسیر، از جمله لازمه های اصلی موفقیت و اشتغال در این رشته پرمتقاضی تلقی می شوند.

خواندن همه بستن

بازار کار و آینده شغلی رشته داروسازی

آن دسته از افرادی که قصد دارند رشته داروسازی را به عنوان رشته تحصیلی دانشگاهی خود انتخاب کنند، توجه داشته باشند که جمعیت عظیمی از فارغ التحصیلان آن می توانند به جایگاه خوب و درآمد بالایی در بازار کار دست یابند. برخی از زمینه های شغلی این افراد در ادامه بیان شده اند.

  • کارخانه های آرایشی و بهداشتی
  • صنایع داروسازی (صنعت ساخت و کنترل دارو)
  • درمان و آموزش پزشکی
  • امور اجرایی وزارت بهداشت
  • فعالیت های تحقیقاتی در کارخانه های داروسازی

درمورد میزان درآمد یک دکتر داروساز متاسفانه آمار دقیقی در دست نیست. در واقع داروسازانی که در بخش های دولتی استخدام می شوند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند و آن دسته از داروسازانی که در بخش خصوصی مشغول به فعالیت هستند نیز بسته به سطح تحصیلات، میزان تخصص، سابقه و مهارت خود درآمدهای متفاوتی دارند.
برخی از فارغ التحصیلان رشته داروسازی نیز به صورت مستقل کار کرده و با کسب مجوزهای لازم، نسبت به تاسیس داروخانه اقدام می نمایند که با توجه به میزان فعالیت، نوع خدمات و تعداد مشتری که دارند، به درآمدهای متفاوتی دست می یابند. البته در برخی مناطق ممکن است به دلیل تعداد زیاد داروخانه ها هر ساله مجوز تاسیس صادر نگردد.

خواندن همه بستن
پزشک

میانگین درآمد پزشکان در کشور

یکی از دلایل محبوبیت این شغل ، درآمد مناسب آن است که نسبت به سایر مشاغل از درآمد نسبتا بهتری برخوردار است. درآمد پزشکان بسته به شرایط ، تخصص و محل کارشان متفاوت است. طبق معمول دارندگان مطب شخصی از درآمد بیشتری ، نسبت به همکاران خود در مراکز دولتی ، برخوردارند. اما نرخ درآمد یک پزشک عمومی با پزشک متخصص زمین تا آسمان تفاوت دارد!
 

میانگین درآمد یک پزشک عمومی ، در ماه ، بین 4/5 تا 7 میلیون تومان است در حالی که این مبلغ ، برای یک پزشک متخصص بیشتر برآورد می شود. پزشکان متخصص بسته به نوع تخصص خود مشمول درآمدهای متفاوتی می شوند. به عنوان نمونه متخصصان جراحی از متخصصان غیر جراحی درآمد بیشتری کسب می کنند. به همین سبب بسیاری از پزشکان عمومی تمایل به گرفتن تخصص دارند اما فقط تعداد اندکی موفق می شوند.

خواندن همه بستن