انواع کیف پول رمز ارزها و بررسی امنیت آنها
کیف ارز دیجیتال یکی از مهمترین ابزارهایی است که برای فعالیت در حوزهی رمزارزها باید به آن توجه داشت. انتخاب یک کیف پول برای استفاده، از اولین کارهایی است که برای کار با ارزهای دیجیتال نیاز دارید.
میتوان گفت کیف پول ارز دیجیتال یا به عبارتی Cryptocurrency Wallet نوعی کیف پول است که ذخیره، ارسال و دریافت ارزهای دیجیتالی مختلف را تسهیل میکند و یکی از ابزار ضروری برای استفاده از ارزهای دیجیتال، داشتن کیف پول رمزارز است.
کیف پول ارز دیجیتال را میتوان با توجه به ویژگیهای مختلفی طبقهبندی کرد، از جمله بر اساس رویکردهای امنیتی یا پشتیبانی از ارزهای دیجیتال خاص و بسیاری قابلیت جزئی دیگر که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. برای مثال، کیف پول بیت کوین نوعی والت رمزارز است که فقط از بیت کوین پشتیبانی میکند؛ اما در مقابل کیف پول رمزارزی میتوان یافت که از چندین نوع ارز دیجیتال پشتیبانی کند و فهرست را میتوان بر هر اساسی ادامه داد.
کیفهای ارزهای رمزنگاری شده انواع مختلفی دارد، 4 نوع آن عبارتند از : موبایل، وب، کاغذی و سخت افزار.
کیف پول روی موبایل
کیف پول روی موبایل بسیار شبیه به کیف پول روی دسکتاپ است. چون این نوع از کیف پول نیز به طور مستقیم در دستگاه شما دانلود میشود. معمولا از طریق دانلود اپلیکیشنی روی موبایل خود به کیف پول کریپتوکارنسیتان دسترسی پیدا میکنید. چنین دسترسی این امکان را به شما میدهد تا با اسکن کردن کد QR، کوینهای خود را در یک فروشگاه خرج کنید.
کیف پول روی وب
کیف پول روی وب بهترین سطح از راحتی به هنگام ارسال کوینها به دیگران را در اختیار شما قرار میدهد. با این حال، کمترین سطح امنیت متعلق به این کیف پول است. چون معمولا تولیدکننده آن کیف پول، کنترل کاملی روی سیستم دارد. یک نمونه از چنین کیف پولی، ذخیره کردن کوینها در یک صرافی کریپتوکارنسی است. این صرافی، کوینهای شما را روی سرور مرکزی خود ذخیره میکند. اگر این سرور هک شود، هکر میتواند به تمام پولهای شما دسترسی داشته باشد. بهتر است که تنها تعداد کمی از کوینهای خود را روی کیف پول تحت وب نگه دارید.
کیف پول کاغذی
کیف پولهای کاغذی یکی از کم ارزشترین کیف پولهای کریپتو هستند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که کلیدهای عمومی و خصوصی خود را روی یک تکه کاغذ پرینت بگیرید و با این کار به سادگی میتوانید سطح امنیت پول خود را بالا نگه دارید. چون در این روش، کلیدها به هیچ سروری متصل نیستند. در نتیجه راهی به جز در اختیار داشتن آن کاغذ برای دسترسی به کیف پول، وجود ندارد. زمانی هم که نیاز به انتقال وجه دارید، میتوانید به سادگی کلیدها را وارد یک نرم افزار یا کیف پول تحت وب کنید، یا حتی سادهتر از آن، فقط کد QR چاپ شده را اسکن کنید.
کیف پول سخت افزاری
به لحاظ امنیتی، هیچ کیف پولی بهتر از کیف پول سختافزاری نیست. کیف پول سخت افزاری یک دستگاه فیزیکی است که تنها هدفش ذخیرهسازی کلیدهای عمومی و خصوصیتان است. این دستگاه تنها در صورتی که نیاز به انتقال وجه داشته باشید به اینترنت متصل میشود. هنگام انتقال، شما باید پین شخصی خود را به طور مستقیم وارد دستگاه کنید. این کار دسترسی هکرها به کلیدهایتان را تقریبا غیرممکن میسازد.
امنیت کیف پول رمز ارزها
امنیت، میتواند مهمترین ویژگی یک کیف پول ارز دیجیتال و معیار انتخاب آن باشد، زیرا قرار است شبیه یک حساب بانکی، درونش اندوختههای خود را ذخیره کنید. کیف پولها از نظر امنیت و دسترسی به دو بخش اصلی والت گرم و سرد تقسیم میشوند.
کیف پول ارز دیجیتال سرد (Cold Wallet)
کیف پول ارز دیجیتال سرد یا Cold Wallet؛ همچنین، از آن با نام Cold Storage یاد میشود، به کیفهایی گفته میشود که بهصورت آفلاین کار میکنند. به عبارتی دیگر، اطلاعات حساب دیجیتالی روی دستگاهی ذخیره میشود که اتصالی به اینترنت ندارد؛ درنتیجه، در برابر بسیاری از آسیبپذیریهای سایبری مقاوم خواهد بود. ابتداییترین کیف پول ارز دیجیتال سرد، Paper Wallet یا همان کیف پول ارز دیجیتال کاغذی است و نوع پیشرفتهتر آن کیف پول سختافزاری ارز دیجیتال (Hardware Wallet) است.
کیف پول ارز دیجیتال گرم (Hot Wallet)
کیف پول ارز دیجیتال گرم یا Hot Wallet به آن دسته از کیفهای دیجیتالی گفته میشود به اینترنت متصل هستند و بهصورت آنلاین کار میکنند. تفاوت کیف پول ارز دیجیتال سرد با کیف پول ارز دیجیتال گرم در همین وضعیت اتصال به اینترنت خلاصه میشود. البته، همین وجه تمایز جزئی، موجب تفاوتهای بسیار زیادی در سازوکار والت و فرایندهای بعدی انجام تراکنش خواهد شد. برای مثال، با وجود سرعت بیشتر دسترسی به حساب و انجام تراکنش در والتهای گرم، همین نقطه قوت میتواند به دلیل سهولت قرارگیری در معرض حملات سایبری به نقطهضعف بدل شود. کیف پول نرمافزاری ارز دیجیتال را میتوان تنها زیرمجموعه کیف پولهای گرم ارز دیجیتال دانست.
****حتما بخوانید****
Add a Comment